'VOJVODA JE RUKAMA POKAZAO ORLA' / Procurili detalji skandala na sinoćnjoj dramatičnoj utakmici u Bukureštu: 'Nemojte pjevati i vikati 'Srbija', ne nasjedajte na provokacije'

Image
Foto: Profimedia

Dramatično je sinoć bilo u Bukureštu

13.9.2023.
8:46
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Rumunjske jučer su u Bukureštu, u susretu kvalifikacija za odlazak na EP protiv Kosova, uzeli tri boda pobjedom od 2-0. No, utakmica je ostala u sjeni političkog skandala u režiji domaćih ultrasa. Naime, kako rumunjski ultrasi gaje dobre odnose sa srpskim navijačima, a i zbog blizine sa Srbijom s kojom i dijeli državnu granicu na istoku, digli su političku poruku - Kosovo je Srbija.

Image
AJME MENI NIJE IM DOBRO /

Kaotično nakon skandalozne utakmice: 'Može li se ovaj nonsens ikada prekinuti? Poludjet ću...'

Image
AJME MENI NIJE IM DOBRO /

Kaotično nakon skandalozne utakmice: 'Može li se ovaj nonsens ikada prekinuti? Poludjet ću...'

Utakmica je bila prekinuta na nešto manje od sat vremena, nakon što je u 18. minuti na tribinama uočena sporna poruka. Najfanatičniji rumunjski navijači počeli su tada na teren bacati pirotehnička sredstva, a na zahtjev kosovskih nogometaša sudac utakmice poslao je sve aktere u svlačionicu Nacionalnog stadiona u Bukureštu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Talksport.com donio je detalje ove skandalozne utakmice...

"Rumunjski ultrasi su iza južnog gola podigli poruku "Kosovo je Srbija", a prilikom intoniranja himne gostiju vikali su "Srbija, Srbija". Zatim su od početka utakmice stalno vikali "Kosovo je Srbija". To je u 22. minuti dojadilo igračima Kosova pa su se pokupili s terena ironično pljeskajući rumunjskim navijačima. Utakmica je nastavljena nakon prekida od 45 minuta, ali s novim incidentom. Igrači Rumunjske i Kosova sukobili su se odmah ispred ultrasa domaćih. Naravno, oni su odmah nastavili sa skandiranjem "Kosovo je Srbija". Spiker je odgovorio: 'Ne nasjedajte na provokacije! Ne pjevajte što ste pjevali maloprije!' Nakon što je meč konačno završen, rumunjski specijalci okružili su ekipu ultrasa koji su porukom i navijanjem poručili da je Kosovo dio Srbije, te ih identificirali", navodi se u stranom medijskom izvještaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proglašenje neovisnosti Kosova od Srbije 2008. službeno je priznalo oko 100 zemalja i većina članica Europske unije, ali ne i Rumunjska. Nakon razgovora na terenu, francuski sudac Willy Delajod vratio je momčadi u svlačionicu, što je dovelo do dugog kašnjenja", piše Talksport.com...

Dok su momčadi napuštale teren, činilo se da je igrač Kosova Mergim Vojvoda rukama pokazao orla prema domaćim navijačima. U međuvremenu, kapetan Rumunjske Nicolae Stanciu viđen je kako pokušava smiriti domaće navijače. Nakon uklanjanja transparenta, utakmica je smjela nastaviti pri rezultatu 0-0, a na kraju je završilo 2-0 za Rumunje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo