PROCURILI DETALJI RAKITIĆEVOG TRANSFERA I NOVOG UGOVORA: / Zbog jedne stvari mu se navijači moraju nakloniti

Image
Foto: Profimedia

Sportski direktor Seville Monchi naglasio je da klub trenutno nema novca za financijske egzibicije i Rakitićev je transfer manifestacija toga

31.8.2020.
15:39
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić na pragu je potpisa za novi klub. Kako izvještava Marca, Raketa je stigao na liječnički pregled u Sevillu i vrlo ga malo dijeli od potpisa za njegov bivši klub.

Rakitić je u Barcu stigao upravo iz Seville 2014. godine i nikad nije skrivao da bi ponovno htio zaigrati za taj klub, za koji ga vežu lijepe uspomene. Tamo je kao kapetan osvojio trofej Europske lige, što ga je i poguralo ka jednom od najjačih klubova na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako u trenutku pisanja ovog teksta nije još uvijek službeno postao igrač Seville, procurili su detalji njegovog ugovora s Andalužanima. Kako je izvijestio talijanski reporter Fabrizio Romano, Rakitić potpisuje ugovor sa Sevillom na tri godine, a naglašava i da je Barcelonu Vatreni tražio da mu ugovori transfer baš u Sevillu, zbog čega će ga sigurno navijači objeručke prihvatiti tamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se financijskih aspekata dogovora tiče, Sevilla i Barcelona nisu ugovorili megatransfer. Rakitić, kojem bi po starom ugovoru ostalo još godinu dana igranja u Barceloni, prijeći će u voljeni klub za odštetu od pet do deset milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski direktor Seville Monchi naglasio je da klub trenutno nema novca za financijske egzibicije i Rakitićev je transfer manifestacija toga. No imat će veliku plaću, najveću od svih u klubu. Sevilla će mu, doduše, srezati napola plaću iz Barcelone, ali još će uvijek zarađivati otprilike 3,7 milijuna eura, piše katalonski list Sport.

Image
RAKITIĆ JE OTIŠAO IZ BARCELONE I NA PRAGU JE POTPISA S NOVIM KLUBOM: /

Već je stigao na liječnički, pitanje je sata kad potpisuje

Image
RAKITIĆ JE OTIŠAO IZ BARCELONE I NA PRAGU JE POTPISA S NOVIM KLUBOM: /

Već je stigao na liječnički, pitanje je sata kad potpisuje

Teška sezona

Barcelona protekle sezone nije osvojila niti jedan trofej, a nakon teškog poraza 2-8 u četvrtfinalu Lige prvaka od Bayerna smijenila je trenera Quiquea Setiena, te na njegovo mjesto postavila Koemana, dosadašnjeg izbornika Nizozemske koji je Rakitiću prošli tjedan rekao da na njega ne računa više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je od dolaska u klub 2014. godine odigrao 310 utakmica, čime je četvrti stranac u povijesti Barcelone s najviše nastupa. Ispred njega su samo Lionel Messi, Dani Alves i Javier Mascherano. Hrvatski igrač je upisao 42 asistencije i zabio je 36 golova.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo