VIDEO: / Vatreni u Španjolskoj imao fantastičnu večer

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić upisao je gol i asistenciju u uvjerljivoj pobjedi Seville nad Betisom 5:1 u andaluzijskom derbiju u sklopu 12. kola Primere.

19.11.2012.
9:17
VOYO logo

Gotovo sav posao Sevilla je obavila već u prvom poluvremenu. Povela je već u 1. minuti pogotkom Josea Antonija Reyesa nakon udarca lijevom nogom.

Rakitić je u petoj minuti bio asistent iz slobodnog udarca, a glavom je pogodio Federico Fazio. Četiri od zadnjih pet golova u Primeri u tom trenutku Fazio je zabio na asistencije Rakitića. Uvijek je zabijao s glavom. Upravo tako, s glavom, Fazio je zabio i svoj drugi, odnosno Sevillin četvrti gol, u 43. minuti. Asistirao mu je Reyes, koji je prije toga, u 33. minuti, i sam postao dvostruki strijelac. Tom prilikom je poentirao desnom nogom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reyesu (29 godina) je to bila prva utakmica u Primeri u kojoj je bio dvostruki strijelac još od 2007. godine, kada je zabio dva pogotka za Real Madrid protiv Mallorce. Fazio je, pak, drugi puta u karijeri bio dvostruki strijelac u prvenstvu. I prvi puta mu je to pošlo rukom protiv 'zeleno-bijelih', ali u ogledu sa Racingom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku je gostujući igrač Ruben Perez dobio drugi žuti karton zbog igranja rukom. Gosti su svejedno s igračem manje uspjeli zabiti gol. U 66. minuti poentirao je Ruben Castro.

Ivan Rakitić stavio je točku na i gradskom derbija pogotkom lijevom nogom u kut suparničkog vratara s desetak metara u 90. minuti. Asistirao mu je Jesus Navas. Bio je to drugi Rakitićev gol ove sezone u prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je ovo veličanstvena noć! Od početka do kraja postojala je samo jedna momčad na terenu, a ovakvom igrom sposobni smo pobijediti sve protivnike", rekao je euforični Rakitić koji sa suigračima u sljedećem kolu gostuje u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madridski Atletico pobjedom kod Granade 1:0 zadržao je zaostatak od tri boda za vodećom Barcelonom. Strijelac u 61. minuti u ogledu za brzi zaborav bio je Arda Turan. To mu je bio četvrti ligaški gol u 11. nastupu ove sezone. Prošle sezone je zabio 3 gola u 33 nastupa.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo