PREMINUO VOJMIR KAČIĆ: /

Hajduk je ostao bez istinske legende i osvajača brojnih trofeja i nagrada

Image
Foto: HNK Hajduk

Dobitnik je najvećeg priznanja za rad u mlađim uzrastima Trofeja pomlatka HNS-a, 1995. godine, a 2019.

18.12.2020.
10:12
HNK Hajduk
VOYO logo

Hrvatski nogometni klub Hajduk ostao je bez istinske legende. Klub je objavio da je preminuo Vojmir Kačić, dugogodišnji trener u Hajduku koji je za svoj rad dobio najviše nagrade.

"Vojmir Kačić, rođen je 29. ožujka 1934. godine u Pučišćima. Istinska je legenda našeg Kluba i trenerske struke", objavio je splitski klub na svojim službenim stranicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Diplomirao je na Višoj pedagoškoj školi u Splitu, tjelesni odgoj i engleski, a potom je diplomirao na trenerskoj školi u Zagrebu. Radio je u Splitu u osnovnim školama Brda i Bačvice. I prije dolaska u Hajduk surađivao je s Klubom na pronalaženju igračkih talenata. Radio je iz hobija i u plivačko – vaterpolskom klubu Jadran iz Splita.

Dug staž i zavidna karijera

Kačić je u Hajduk došao 1962. godine na poziv Ante Mladinića. U Hajduku je radio do 1991. godine, bio je više godina pomoćni trener u prvoj momčadi brojnim trenerima Nenkoviću, Luštici, Iviću, Zebecu, s kojima je osvojio veliki broj trofeja, sve do Josipa Skoblara s kojim je osvojio legendarni kup 1991.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Višegodišnji je voditelj, mentor i trener u mlađim uzrastima Hajduka.

Dobitnik je najvećeg priznanja za rad u mlađim uzrastima Trofeja pomlatka HNS-a, 1995. godine, a 2019. godine, povodom sto godina osnutka Akademije HNK Hajduk "Luka Kaliterna", dobio je Nagradu za životno djelo za rad u mlađim uzrastima kluba za stručno-trenersko-skautsko-pedagoško dio.

Sahrana Vojmira Kačića održat će se u krugu obitelji na splitskom groblju Lovrinac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo