Preminuo nacionalni heroj koji je šokirao svjetske prvake

U noći s ponedjeljka na utorak preminuo je umirovljeni francuski nogometni stručnjak Bruno Metsu (59), bivši izbornik reprezentacije Senegala, koju je vodio do četvrtfinala Svjetskog prvenstva.

15.10.2013.
10:13
VOYO logo

Nakon duge borbe s čak tri vrste raka, Metsu je u utorak u 60. godini ipak izgubio bitku za život.

Bivši igrač Valenciennesa i Lillea ostat će najviše zapamćen po izborničkoj ulozi na klupi afričke reprezentacije Senegala, koju je na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u Japanu i Koreji odveo u četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Senegal je u 1. kolu natjecanja po skupinama pobijedio branitelja naslova Francusku 1:0, nakon čega je predsjednik Senegala proglasio državni praznik, da bi kasnije izgubio od Turske u borbi za polufinale zlatnim pogotkom Ilhana Mansiza.

//www.youtube.com/embed/YXdm-g_TcOg

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iste je godine Metsu odveo Senegal i do finala Afričkog kupa nacija, u kojem je nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca poražen od Kameruna (2:3).

Nakon Afrike, Metsu se 2002. godine preselio na Bliski istok, gdje je radio kao trener Al-Aina, Al-Gharafa i Al-Ittihada, prije nego li je postao izbornik Ujedinjenih Arapskih Emirata i Katara. Prošlu je godinu proveo na klupi Al Wasla, na kojoj je naslijedio Diega Armanda Maradonu, s koje se povukao kako bi započeo životnu bitku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednje mjesece života Metsu je proveo u Dunkerqueu s obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo