'Prekinite, ovo je sramota!'

Nakon što su strani mediji izrazili sumnju u namještanje katastrofalnog Dinamovog poraza od 1:7 na Maksimiru, iz Dinama, ali i Lyona hitro su reagirali na napise o namještanju utakmica.

8.12.2011.
15:09
VOYO logo

Iz pariškoga su sportskog dnevnika L'Equipea u četvrtak prijepodne zatražili službenu reakciju Lyonova rukovodstva na glasine o namještenoj zagrebačkoj utakmici Lige prvaka.

Na Lyon i Dinamo obrušili su se ponajprije španjolski mediji, madridski Marca i AS, koji su u častan otpor nogometaša Krunoslava Jurčića posumnjali tragom videosnimke na kojoj je vidljivo da Domagoj Vida poslije petog Lyonova pogotka strijelcu Bafetimbiju Gomisu, koji mu pokušava oteti loptu da bi je čim prije odnio na centar, namiguje i podiže palac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bernard Lacombe, sportski savjetnik Lyonova predsjednika Jean-Michela Aulasa, odbio je konstrukciju španjolskih medija nazvavši je monstruoznom.

"Što hoćete od mene? Kažete, svi govore? Pa neka govore", rekao je Lacombe istaknuvši da zlonamjerna podmetanja neće pokvariti Lyonovo slavlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je Lacombe pronašao razlog hajke koja je došla iz Španjolske.

"To nam se Španjolci osvećuju zato što ih je Yannick Noah nedavno prozvao za kolektivan doping!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlog je mjeseca Noah, nekad veliki francuski tenisač i pobjednik Roland Garrosa iz 1983. godine, javno izrazio sumnje da je iza preporoda španjolskog sporta, a pobrojio je nogomet, košarku, tenis i biciklizam, zapravo dopingiranje.

Iz Dinama su se oglasili priopćenjem u kojem se priznaje da je rezultat sramotan, ali i da su priče o namještanju čiste insinuacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Tendenciozno je, sramotno i zlonamjerno proglašavati nedavnu utakmicu Lige prvaka Dinamo - Lyon na Maksimiru sumnjivom, te tako omalovažavati uspjeh Dinamovog protivnika Lyona samo zato jer je osigurao gol-razliku koja mu je bila potrebna da prođe u sljedeću fazu Lige prvaka, dok je istovremeno Lyonov izravni protivnik za prolaz u sljedeći krug natjecanja Ajax gubio na domaćem terenu.

Dinamo je u srijedu završio susret sa sramotnim rezultatom, zbog kojega su u klubu već počela poduzimanja određenih sankcija, te nikako ne može biti zadovoljan raspletom svoje jesenske epizode u Ligi prvaka. No, Dinamo se isto tako nakon što je poveo te prilikom izjednačenja borio za što bolji rezultat, a ovako bolan poraz sigurno je bilo kome u klubu bilo teško očekivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga GNK Dinamo još jednom strogo osuđuje sve insinuacije u medijima, kako inozemnim, tako i domaćim, o bilo kakvom pogodovanju rezultata. Jučer je na Maksimiru pobijedila daleko moćnija i brojčano superiornija momčad koja je bila itekako motivirana zbog velike mogućnosti prolaska u sljedeću fazu natjecanja, u čemu je naposljetku i uspjela.

Molimo sve predstavnike medija kao i sportske djelatnike koji su se uključili u raspravu koja je prilično ponižavajuća za ugled našega kluba, nogometa i sporta općenito da prekinu s istima i otklone bilo kakvu sumnju u rezultat ostvaren na sportskom polju boljom igrom jedne momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko se insinuacije u medijima nastave GNK Dinamo će poduzeti sve legalne mjere za zaštitu svojih prava.'' U Ajaxu će uskoro odlučiti hoće li prema Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) izaći s tužbom protiv zagrebačkog Dinama i Lyona.

Potvrdio je to priopćenjem u četvrtak glasnogovornik amsterdamskog kluba: "Razmatramo mogućnosti našeg djelovanja prema UEFA-i", istaknuo je glasnogovornik dodavši: "Ne zanimaju nas toliko greške sudaca u Amsterdamu koliko događaji u Zagrebu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim što je Nizozemce proljeća u Ligi prvaka koštao Dinamov potop (6-0) u drugom poluvremenu utakmice protiv Lyona, ispadanju je pripomogla i portugalska sudačka trojka predvođena Manuelom Jorgeom Nevesom, koja je vodila dvoboj Ajaxa i Reala u Amsterdamu. Madridski je klub slavio 3:0, a pri vodstvu 1:0 domaćem su sastavu poništena dva regularna pogotka.

specijal-201102150360004-Dinamo specijal-201102150360004-Skandali i strasti specijal-201102150360004-Liga prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo