KAOS NAKON FINALA /

Predsjednik Saveza uhićen zbog tučnjave, Kolumbijci bijesne: 'Vodio se očinskim instinktom'

Image
Foto: Profimedia

Eskaliralo je nakon poraza u finalu

16.7.2024.
17:21
Profimedia
VOYO logo

Kolumbijski nogometni savez (FCF) okrivio je privatno osiguranje na finalu Copa Americe za izgred koji je doveo do uhićenja njihovog predsjednika nogometnog saveza i njegovog sina nakon kaotičnih scena na stadionu u Miamiju.

Image
'JAKO GA POŠTUJEM' /

Mbappé nahvalio Modrića: 'Nikada nisam rekao da želim desetku, to je njegov broj'

Image
'JAKO GA POŠTUJEM' /

Mbappé nahvalio Modrića: 'Nikada nisam rekao da želim desetku, to je njegov broj'

I predsjednik saveza Ramon Jeserun (71) i njegov 43-godišnji sin Ramon Jamil uhićeni su nakon svađe na stadionu malo poslije ponoći, prema izvješćima o uhićenju policije u Miamiju, koja je obojicu optužila za nanošenje teških povreda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeserun i njegov sin optuženi su nakon što su se potukli sa zaštitarima u tunelu. FCF je rekao da su samo pokušavali doći na dodjelu nagrada nakon što je Argentina pobijedila Kolumbiju u Miamiju, ali su bili spriječeni zbog pojačanih sigurnosnih mjera.

“Zaposlenici privatnog osiguranja stadiona onemogućili su pravovremen i izravan pristup terenu većini članova kolumbijske delegacije, unatoč tome što su bili propisno identificirani službenom oznakom organizacije”, stoji u priopćenju FCF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoke tenzije

FCF je dodao da su tenzije bile visoke kada ih se nije puštalo. Prema navodima policije, Jeserunov sin je čuvara uhvatio za vrat i povukao na tlo, gdje ga je udarao šakama i nogama u glavu.

"Ramon Jesurun, vođen svojim očinskim instinktom... požurio se požaliti na ono što se dogodilo, ali je na kraju ostao shrvan situacijom, budući da je bio u hodniku sa suprugom, sinovima, kćerima i maloljetnim unucima", dodao je FCF.

"Kao vladajuće tijelo kolumbijskog nogometa, žalimo zbog ovog događaja i ispričavamo se organizatorima turnira, zemlji domaćinu i ljudima koji su bili pogođeni."Sa svoje strane, predsjednik Jesurun duboko žali zbog ovih događaja koji se nikada nisu smjeli dogoditi i koji su rezultirali očinskim i instinktivnim potezom da se zaštiti njegov sin i njegova obitelj."

Utakmica kasnila zbog kaosa ispred stadiona

Ranije je finale počelo s više od sat vremena zakašnjenja nakon što je policija pokrenula blokadu zbog koje su stotine navijača ostale zaglavljene ispred stadiona Hard Rock na Floridi. Deseci navijača su uhićeni, a više od 50 ljudi je izbačeno nakon što je nekoliko navijača bez ulaznica pokušalo ući na stadion.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentina je u utakmici finala pobijedila Kolumbiju 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo