Marijan Kustić /

Predsjednik HNS-a nakon uspješnog sastanka s vrhom UEFA-e: 'Podržava sve što smo iznijeli'

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić komentirao je za RTL Sport neke od detalja tog sastanka, a odgovorio je i na neka rastuća pitanja vezana uz hrvatski nogomet.

12.4.2022.
20:10
VOYO logo

U Nyonu se održao sastanak čelnih ljudi HNS-a i UEFA-e, a u fokusu je bio, naravno, na Svjetsko prvenstvo u Katru. Ipak, pričalo se i o budućnosti hrvatskog nogometa, kao i Prve HNL.

Image
Foto: HNS

Marijan Kustić

O sastanku s Aleksandrom Čeferinom

"Na sastanku smo predsjedniku UEFA-e iznijeli planove i on podržava sve što smo iznijeli, vidjet ćemo u budućnosti kako će biti," započeo je Kustić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu treba napraviti jedan program, viziju, koliko bi to općenito koštalo... Definitivno ćemo u skorijoj budućnosti vidjeti na koji način ćemo ići ako nam grad da koncesiju. UEFA će nam svakako pomoći u financijskom smislu."

Image
Kvalifikacije za SP /

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija doživjela peti poraz u kvalifikacijama

Image
Kvalifikacije za SP /

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija doživjela peti poraz u kvalifikacijama

Vrh UEFA-e gleda HNL

Prva HNL sve je kvalitetnija i zanimljivija. Ove godine su čak četiri momčadi u utrci za naslov prvaka, a Dinamo je bilježio i fantastične rezultate u Europi. To sve, na vrhu europskog nogometa, ne prolazi ispod radara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer su na sastanku razgovarali Čeferin i Boban, svaki tjedan gledaju sve utakmice. Ne samo Dinamo - Rijeka, Dinamo - Hajduk ili četiri - pet u vrhu, nego i klubovi tipa Šibenik i Slaven Belupo. Gledaju utakmice jer su kvalitetne i sretni smo zbog toga," otkrio je Kustić.

Image
Foto: Marko Dimić/PIXSELL

Dalić, Kustić

Težak izazov protiv Belgije...

"Riječi ne treba trošit na Belgiju, znamo što je Belgija. Skupina je mogla biti mrvicu lakša, ali mogla je biti i puno teža. Kanada i Maroko prošli su suvereno kvalifikacije. Vaha nas sigurno jako dobro poznaje. Ono što je jako bitno da budemo pravi i na nivou," kaže Kustić o skupini Hrvatske na Mundijalu u Katru.

Komentirao je i novi smještaj Vatrenih, koji su uzeli vrhunski smještaj koji se nalazi izvan Dohe.

"Vidjeli smo sad u Dohi da su velike gužve, možemo misliti šta će biti tijekom SP. Na koncu smo sjeli izbornik i u dogovoru s kapetanom donijeli smo odluku da izaberemo drugi kamp. Ono što je jako bitno kamp za trening je 4,5 min od hotela što je jako bitno da se ne troši vrijeme na odlaske na treninge."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo