Pralijin odvjetnik otkrio detalje optužnice

Bivši sportski direktor RNK Split Nenad Pralija u četvrtak je doveden pred istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu koji mu je odredio jednomjesečni pritvor.

5.1.2012.
16:47
VOYO logo

Nenad Pralija je noć sa srijede na četvrtak zajedno s drugim uhićenicima, bivšim tajnikom RNK Split Špirom Barbarićem i šeficom računovodstva Snježanom Blažević, proveo u policijskom pritvoru na Oranicama, a popodne je prepraćen pred istražnog suca na Županijski sud koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Zamjenica glasnogovornika suda Ivana Kršul izvijestila je da USKOK u istrazi treba saslušati 60-ak svjedoka, bivših i sadašnjih igrača, trenera i nogometnih dužnosnika RNK Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pralija je za branitelja angažirao Ljubu Pavasovića Viskovića, člana NO Hajduka, a obzirom da se Praliji na teret stavljaju nedjela vezana za RNK Split, poznati odvjetnik se neće naći u sukobu interesa.

"Praliju se tereti za zloupotrebu ovlasti u gospodarskom poslovanju isključivo vezano uz RNK Split i za davanje mita. Djela koja mu se stavljaju na teret datiraju od 2007. godine naovamo. Pralija je iznio svoju obranu, i odgovarao na pitanja, nije bilo izjašnjavanja o krivnji, no više od toga ne mogu reći", izjavio je Pavasović za Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK za Snježanu Blažević neće tražiti pritvor te će se braniti sa slobode, a njezin odvjetnik Branko Šerić je izjavio:

"Šutnja je zlato, a istina je dijamantna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo