DOBRA ODLUKA? / Poznato je gdje će Ivo Grbić nastaviti karijeru: Može li izboriti poziv za Svjetsko prvenstvo?

Image
Foto: AP Images

Hrvatski vratar je proveo godinu dana u francuskom prvoligašu Lilleu jer je htio braniti, a ne biti pričuva prvom čuvaru mreže Janu Oblaku

29.7.2022.
20:35
AP Images
VOYO logo

Predsjednik Atletico Madrida rekao je u petak da klub više neće dovoditi nove igrače pa je sasvim izgledno da će hrvatski vratar Ivo Grbić (26) ostati među crveno-bijelima u nadolazećoj sezoni. Atletico, koji je lani završio na trećem mjestu u španjolskom prvenstvu, tako vjerojatno neće niti dovoditi rezervnog vratara nakon što se ovaj mjesec pripremama priključio Grbić. Hrvatski vratar je proveo godinu dana u francuskom prvoligašu Lilleu jer je htio braniti, a ne biti pričuva prvom čuvaru mreže Janu Oblaku.

Image
POČETAK IZ SNOVA /

Vatreni odmah krenuo zabijati u novom klubu: Može li biti prva devetka u Kataru?

Image
POČETAK IZ SNOVA /

Vatreni odmah krenuo zabijati u novom klubu: Može li biti prva devetka u Kataru?

Oblak je u srijedu branio prvo poluvrijeme a Grbić drugo u pobjedi 4-0 kod trećeligaša Numancije, što je bila prva Atleticova pripremna utakmica. Crveno-bijeli će u subotu igrati prijateljsku utakmicu s Manchester Unitedom u Norveškoj, a na popisu putnika je i Grbić. Nakon toga će igrati još s Cadizom i Juventusom prije nego 15. kolovoza počne španjolsko prvenstvo u madridskom predgrađu Getafe. Početkom srpnja niti sam Grbić nije bio siguran hoće li ostati u momčadi uslijed interesa prvoligaša Rayo Vallecana i Espanyola. Oni su u međuvremenu doveli druge vratare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grbić je u Atletico došao iz zagrebačke Lokomotive u ljeto 2021. godine, a u svojoj prvoj sezoni pod trenerom Diegom Simeoneom dobio je priliku braniti u samo jednoj utakmici kupa protiv niželigaša Cardassara. Zato je i otišao u Lille. Splićanin je prošle sezone bio prvi čuvar mreže Lillea sve do 6. veljače i poraza 1-5 od kasnijeg prvaka PSG-a. Od tada ga trener nije stavljao u momčad čime je izgubio mjesto u reprezentaciji Hrvatske.

Grbić se vratio u Madrid nakon što je upisao 29 nastupa za Lille tijekom kojih je primio 35 golova. Lille je okončao sezonu na 10. mjestu među 20 klubova, a igrao je i u Ligi prvaka gdje je bio poražen u osmini finala od Chelsea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo