POVRATAK NA MJESTO ZLOČINA: / Jadranski derbi na Poljudu sudi čovjek koji je u posljednjem travnjak napustio krvav

Image

Mario Zebec delegiran je za prvog suca derbija Hajduka i Rijeke koji se u subotu igra na Poljudu od 17 sati.

7.3.2017.
16:42
VOYO logo

Radi se o sucu koji je prošle godine dva puta sudio derbi Hajduka i Dinama na Poljudu i splitska publika, kao i Hajdukovi igrači, itekako ga pamte. A i on njih. Naime, Zebec je travnjak na posljednjem derbiju odigranom u prosincu ove godine (1-0) napustio krvav.

Spomenuta utakmica imala je vrući završetak. Sve do 93. minute na semaforu je stajalo 0-0. Hajduk je bio ravnopravni suparnik modrima na terenu, možda u pojedinim trenucima utakmice i bolji. Međutim, Soudani je zabio u 93. minuti fantastičan pogodak za ludnicu Bad Blue Boysa u kavezu na jugozapadu Poljuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Vruća utakmica na Poljudu

Poljud je utihnuo, nervoza i frustracija hajdukovaca eruptirala je i uslijedila je makljaža među igračima na terenu, a stoper Hajduka Lorenco Šimić zbog udaranja Petra Stojanovića dobio je crveni karton.

Image
Image

Igrači bijelih su kod Soudanijeva gola tražili prekršaj nad Ohandzom, a nisu prihvatili ni Šimićevo isključenje. Mladi branič nakon završetka utakmice vratio se na travnjak kako bi se obračunao sa sucem Zebecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaletio se prema njemu u namjeri da ga udari ali priskočili su suigrači i izveli ga s terena. Sportski direktor Hajduka Mario Branco potom se unio u lice Zebecu pred svlačionicom. Bio je vidno uznemiren. Uostalom kao i svi.

Isto tako, Zebec je dvije minute do kraja susreta primio i silovit udarac loptom u glavu, nakon što je igrač Hajduka presreo ubačaj Dinama iz slobodnjaka i slučajno pogodio suca. Zebecu je krenula krv iz nosa, ali brzo je došao k sebi i najnormalnije utakmicu odsudio do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

No, ne pamti Zebeca samo Splićani. Pamte ga i Slavonci, još iz utakmice koja se igrala u sklopu 8. kola HNL-a prošle sezone, kada je Zebec oštetio Osijek za dva dosuđena, ali nepostojeća zaleđa te time što nije dosudio jedanaesterac (koji je mogao, ali i nije morao biti, ovisno o sučevoj procijeni).

Usprkos svemu tome, Osječani su pobijedili 1-0 i tako u Maksimiru slavili prvi put nakon 16 godina te prekinuli nevjerojatan niz Dinama kod kuće od 104 utakmice bez poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođak slavnog Branka Zebeca

Zebec je poznat i po suđenju Hajduku u Kupu protiv Vinogradara 2013. godine. Dosudio je kazneni udarac za Hajduk za prolaz, a tadašnji predsjednik Marin Brbić nakon pregledane snimke se javno ispričao.

Image
Image

Radi se o sucu koji je rodom iz Cestice kraj Varaždina, inače je daljnji rođak Branka Zebeca, slavnog trenera Dinama u dva mandata, Bayerna, Stuttgarta, Hajduka, Frankfurta, Eintracht Braunschweiga, Hamburga SV-a, Borussije Dortmund i Eintracht Frankfurta, a kao igrač branio je boje Partizana i Crvene zvezde od poznatijih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov otac Dražen godinama je obnašao visoke funkcije u savezu varaždinske županije. Doživotno je suspendiran nakon podrške Igoru Štimcu u kampanji rušenja Vlatka Markovića, nakon što se oglušio na prvotnu kaznu od dvije godine suspenzije.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo