POVIJEST NIJE NA STRANI MODRIH PROTIV BENFICE: / Ovo su dosadašnji okršaji Dinama s portugalskim klubovima

Image
Foto: Pixsell

Hrvatski prvak Dinamo izvukao je neugodnu Benficu u osmini finala Europske lige

22.2.2019.
15:35
Pixsell
VOYO logo

Hrvatski nogometni prvak Dinamo kroz svoju povijest ima negativan skor protiv portugalskih klubova. Do sada je protiv Portugalaca odigrao 15 utakmica ostvarivši pet pobjeda, osam poraza i dva remija. "Modri" su bili bolji od Portugalaca jedino u Kupu velesajamskih gradova izbacivši Porto i Barreirense, no potom su uslijedile godine posrtanja u srazu s portugalskim klubovima.

Navijači Dinama posebno pamte početak 80-tih kada su tri puta za redom ispadali od Benfice, Sportinga i Porta. Prvo od Benfice u 1. kolu Kupa kupova (1980), potom od Sportinga u Kupu prvaka (1982), pa od Porta ponovo u Kupu kupova (1983).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva poraza od Benfice

Dinamo je najviše puta igra s Portom, čak osam puta. "Modri" su slavili tri puta, a Porto ima četiri pobjede. Protiv Benfice je igrao dva puta i oba puta je loše završilo. Benfica je bila bolja u 1. kolu Kupa pobjednika kupova 1980. godine, te u skupini Kupa Uefa 2004.

Protiv Sportinga 'modri' imaju pobjedu (1-0) i poraz (0-3), baš kao i protiv Barreirensea (6-1, 0-2). Ukupno je Dinamo odigrao 15 utakmica ostvarivši pet pobjeda, dva neodlučena ishoda i osam poraza uz razliku pogodaka 14-22. Zanimljivo, u osam poraza Dinamo nije zabio niti jedan gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo