POTPUNI DEBAKL HAJDUKA NA POLJUDU: / Šibenik slavio, Splićani se osramotili u derbiju, a navijači ljutito napuštali stadion

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Bio je to 41. međusobni susret Hajduka i Šibenika u Prvoj HNL i tek peta pobjeda momčadi sa Šubićevca

18.10.2020.
17:00
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 8. kola Prve HNL Šibenik je priredio veliko iznenađenje pobijedivši na Poljudu pred 4.500 gledatelja Hajduk sa 1-0.

Bio je to 41. međusobni susret Hajduka i Šibenika u Prvoj HNL i tek peta pobjeda momčadi sa Šubićevca. Posljednju su ostvarili 17. listopada 2009. također, na Poljudu i to s identičnih 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

18.10.2020., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 8 kolo, HNK Hajduk - HNK Sibenik. Slavlje Sibenika. Emir Sahiti. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pogodak odluke zabio je Emir Sahiti u 34. minuti. Albanski napadač, koji je u Šibenik stigao na posudbu iz Hajduka, lijepo je zabio na asistenciju Yeffersona koji je uzeo jednu loptu na polovici Hajduka, a potom odlično proigrao Sahitija.

Sve je moglo biti drugačije da je Mijo Caktaš u prvoj minuti susreta zabio gol za Hajduk. Najbolji strijelac splitskog sastava izašao je sam ispred Labrovića, ali nije uspio zabiti. U nastavku susreta domaćin je dominirao, ali nije uspio probiti obranu Šibenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


SPLIT, STADION POLJUD, 18. LISTOPADA, OSMO KOLO PRVE HNL, 15:00

HAJDUK - ŠIBENIK 0:1

SASTAVI:

Hajduk: Posavec - Jakoliš, Dimitrov, Vušković, Čolina - Jradi, Atanasov - Jairo, Caktaš, Gyurcso - Diamantakos

Šibenik: Labrović - Pajić, Bilić, Pandža, Kvesić - Bulat, Čurić - Rak, Sahiti - Alvaro - Prince


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

KRAJ UTAKMICE

90' - Evo nas na samom kraju utakmice. Bit će još nadoknade čak pet minuta. Navijači već odlaze sa stadiona, očito su revoltirani rezultatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - Opsada gola Šibenika traje već neko vrijeme. Atanasov je sada opalio s 25 metara, ali Labrović je spasio. Međutim, problem je što igrači Hajduka jednostavno nemaju nikakvih ideja kako bi probili blok Šibenčana. Lako bi ovo mogli i izgubiti.

70' - Nema nekih većih napetosti, niti opasnijih šansi za sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Sve je opasniji Hajduk, sve su bliže golu Šibenika, ali tako je bilo i u prvom dijelu pa je sjevnula jedna kontra i gol Šibenika.

50' - Prince Ampem je fantastično prošao po desnoj strani, driblingom izbacio obranu Hajduka i zatim šutirao, ali pogodio stativu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Caktaš je tukao sa 16 metara udaljenosti, ali otišo je previsoko.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


45' + 1' - Kraj je prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - Nemoćan je Hajduk, pokušavaju prići golu Šibenika, ali jalovo je to sve.

34' - GOOOOOOL! SAHITI JE STREIJALC! Hajduk je katastrofalno pogriješio na centru i Šibenčani su oteli loptu i odmah krenuli u kontru. Vušković je ostao sam, a Sahiti je zatim vrlo lijeom dijagonalom iznenadio Posavca koji nije mogao ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Pola sata je za nama, nekih većih napetosti do sada nije bilo...

25' - Pandža je zamalo zabio. Lopta se loše odbila nakon kornera i nastala je strka, ali na kraju su odbili to igrači Hajduka u novi korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18' - Prva malo opasnija šansa za Šibenik, probili su po lijevoj strani Šibenčani i prošao je centaršut negdje ne peterac, ali nitko nije uspio dohvatiti loptu.

12' - Iako Hajduk pokušava, ali ne igra se baš bog zna kakav nogomet. Hajduk nekako uspjeva doći do kaznenog prostora, ali tamo se ništa konkretno ne događa, dok Šibenik igra uglavnom samo na kontru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10' - Hajduk je za sada puno bolji, uglavnom je igra duboko na polovici Šibenika i Splićani polako pletu mrežu oko vratara Labrovića.

3' - Nije Poljud onako pun kao što je nekada znao biti, broj gledatelja je ograničen, ali podrške s tribina će ipak biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Počela je utakmica. Odmah je Hajduk iz jedne polukontre zamalo zabio, Caktaš je bio u jedan na jedan šansi, ali udarac lijevicom otišao je ravno u vratara.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

14:53 - Hajduk će na Šibenik u gotovo najjačem sastavu, nedostaje samo jedan od najvažnijih igrača, Stanko Jurić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo