Poštenjak odbio 200 tisuća eura mita!

Simone Farina, 29-godišnji branič talijanskog drugoligaša Gubbija, odbio je ponudu od 200.000 eura za namještanje utakmice Kupa Italije između Cesene i Gubbija koja je odigrana 30. studenog…

25.12.2011.
18:50
VOYO logo

Farini je, kako piše La Gazzetta dello Sport, njegov bivši suigrač iz mlade momčadi Rome, Alessandro Zamperini, ponudio 200.000 eura krajem rujna da potkupi vratara i suigrače iz obrane, kako bi utjecali na ishod ogleda.

Farina je odbio ponudu i slučaj prijavio policiji, koja je, dakako, zahvaljujući njegovoj prijavi krenula u akciju. U Italiji Farina uživa status nacionalnog heroja. Izbornik reprezentacije Cesare Prandelli odlučio ga je nagraditi pozivom na pripreme reprezentacije krajem veljače za prijateljsku utakmicu protiv SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Farina je učinio veliko djelo! Pokazao je golemu hrabrost i izvanrednu unutarnju snagu. To što je napravio nije lako i zato ga sada svi moramo podržati i zahvaliti mu se", rekao je Prandelli.

Ipak, predsjednik Gubbija Marco Fioriti smatra kako Farinu ne treba tretirati kao 'nacionalnog heroja'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poziv na pripreme reprezentacije je lijepa nagrada. No, ono što je učinio Farina ipak bi trebalo potpadati pod kategoriju 'normalno' u svijetu sporta. Kada bismo toj priči pridavali previše pažnje i važnosti, na neki način bi sugerirali da u nogometu postoji enormno velika količina korupcije. Ovaj sport ipak ne vode kriminalci i kladioničarske mafije", zaključio je predsjednik Gubbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo