POSRNULI DIVOVI PLANIRAJU POVRATAK U ELITU: / Stadion na kojem je odigrano najviše utakmica engleske lige odlazi u povijest

Image
Foto: AFP

Jedan od najvećih klubova Engleske gradi novi stadion

21.12.2018.
11:11
AFP
VOYO logo

Everton je najavio izgradnju novog stadiona koji bi primao čak 52 000 ljudi, sa potencijalom da se proširi na čak 62 000. Klub iz Liverpoola trenutno igra na Goodison Parku, koji prima nešto manje od 40 000 ljudi, a Evertonov je dom kroz čitavu njegovu povijest, od izgradnje 1892.

Novi stadion trebao bi biti izgrađen uz rijeku Mersey, koja prolazi kroz Liverpool, a bio bi treći najveći u elitnom rangu engleskog nogometa, iza Old Trafforda i London Stadiuma. Goodison je trenutno stadion na kojem je održano najviše utakmica prve engleske lige, budući da je Everton u najvišem rangu svake godine još od 1954.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vjerujem da je ovo pravo rješenje'

"Moram naglasiti da je to predložak za projekt izgradnje novog stadiona. Finalni iznos kapaciteta bit će odlučen nakon daljnjih konzultacija. Vjerujemo da je ovo pravo rješenje budući da će predstavljati komercijalnu i financijsku dobit za klub", prenosi riječi Colina Chonga, Evertonovog direktora za razvoj, britanski Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo