PONOVNO SKANDAL U SPLITU: / Čelnici inicijative 'Bit će Bili što su bili' napadnuti na konferenciji za medije

Image
Foto: Screenshot

Ponovno nevjerojatne scene u Splitu, ovaj puta u hotelu Park

22.2.2019.
13:51
Screenshot
VOYO logo

Čelnici nedavno osnovane građanske inicijative "Bit će Bili što su bili" koja okuplja navijače Hajduka nezadovoljne načinom na koji klub funkcionira i radom udruge Naš Hajduk napadnuti su danas na konferenciji za medije koju su održali u splitskom hotelu Park.

Povodom odlaska predsjednika Jasmina Huljaja s čelne pozicije Hajduka nakon samo pola godine na toj funkciji, Vedran Bukovac i Ivica Prnjak, sazvali su konferenciju za medije na čijem kraju se dogodio nemili incident.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojica maskiranih napadača, upali su na terasu hotela te Bukovca i Prnjaka gađali onim za što se par sekundi kasnije utvrdilo da su plastične vrećice pune mokrog pijeska. Vjerojatno su ih njime napunili na plaži Bačvice koja je odmah ispred hotela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad na čelnike inicijative i novinare

Prnjak je pogođen u glavu i rame, a Bukovac u ruku. Novinari, snimatelji i fotografi su također zasuti pijeskom koji se dakako rasuo po cijeloj prostoriji. Počinitelji su pobjegli, a napadnuti su pozvali policiju, koja vrši očevid i pokreće istragu.

"Znamo čije je ovo djelo i zašto je napravljeno. Diramo se u veliki interes. Demokratski smo došli iskazati svoje mišljenje, ali to očito nekome smeta. Međutim, još jednom poručujemo, nećemo se zbog ovakvih stvari pokolebati, niti ih se ovakvih bojimo. Nemamo straha." rekao je Bukovac odmah nakon napada i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao nam je što se dogodila ova neugodnost, ali neće nas nimalo omesti u daljnim postupanjima. Baš zbog ovoga ljudi se u Splitu boje iskazati svoje mišljenje o ovakvim stvarima. Mi im poručujemo da se ne bojimo i da nećemo odustati. Zahtjeve koje imamo jasno ćemo ispostaviti Gradskom vijeću i Gradu Splitu. Grad je većinski vlasnik, dužan je voditi brigu o svom vlasništvu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo