POMEO POD S MAMIĆEM: / 'Dinamo je u Split došao bez trenera'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Unutar svega pet dana gledali smo dva derbija između Hajduka i Dinama na Poljudu.

22.3.2016.
8:45
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

U srijedu je u polufinalu Hrvatskog kupa Dinamo slavio s 2-0 i očitao Splićanima lekciju, ali samo četiri dana kasnije u prvenstvenom je dvoboju bio posve nemoćan. Uloge su bile zamijenjene i Hajduk je pobijedio s 1-0, što mu je bio prvi trijumf nad Modrima nakon dvije i pol godine.

Image
TUGA U SPLITU: /

Dinamo protutnjao Poljudom i došao na korak do finala

Image
TUGA U SPLITU: /

Dinamo protutnjao Poljudom i došao na korak do finala

'Od depresije do euforije'

U HRT-ovoj emisiji Stadion poljudske je događaje komentirao nekadašnji nogometaš oba kluba Joško Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U samo četiri dana od potpune depresije do totalne euforije. To je hrvatska stvarnost. Hajdukovci su izgledali puno zrelije i koncentriranije nego što je to bio u srijedu, no rani gol puno im je toga olakšao. Oslobodio ih je straha, skinuo im je ogroman teret s leđa i zaigrali su puno opuštenije i slobodnije", naglasio je Jeličić koji je imenovao i krivca za Dinamovo loše izdanje.

Image
Foto: Screenshot/HRT

"Hajduk je utakmicu odigrao izuzetno pametno, no umnogome im je posao olakšao Dinamo koji je u Split došao lišen usluga tri najbolja igrača, ali i trenera. Ne mogu objasniti što je Zoran Mamić pokušao, no bilo je to potpuno pogrešno vođenje utakmice", bez dlake na jeziku je objasnio nekadašnji sjajni veznjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jeličić je istaknuo da je Hajduk limitiran kvalitetom, ali da je presudio karakter njegovih igrača.

'Burić superioran nad Mamićem'

"Mnogi ističu kako je Hajduk u nedjelju bio drastično agresivniji nego u srijedu. Nije to baš tako. Hajduk je u nedjelju napravio samo jedan prekršaj više nego što je napravio u srijedu, tako da ključ pobjede nije bila neka prevelika agresija, već mudrost, pamet i koncentriranost."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još se jednom za kraj Jeličić osvrnuo na Dinamova trenera koji je, prema njegovom mišljenju, vrlo loše vodio utakmicu.

Image

Damir Burić

"Kad pogledamo sve ovosezonske utakmice Hajduka i Dinama, vidljiva je superiornost Damira Burića nad Zoranom Mamićem. Ne mogu objasniti što je Mamić želio. U redu, nemaš Pjacu, Soudanija i Fernandesa, ali onda igraš s onim igračima koje imaš. Igru temeljiš na igračima koje imaš, a ne napadaš i ne srljaš bez ikakve veze i smisla. Dinamo je u nedjelju imao samo Roga koji je sposoban igrati u dva pravca, svi ostali igrači u Dinamovoj vezi nemaju tu mogućnost i zato nije bilo čudno što je Hajduk bez većih problema napadao zadnju liniju Dinama svih 90 minuta", zaključio je Jeličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo