POLICIJA UPALA U WEST HAM I NEWCASTLE: / Porezne prijevare skupo će koštati ove klubove

Image
26.4.2017.
12:30
VOYO logo

Britanski mediji pišu kako su na meti poreznika klubovi West Ham i Newcastle. Uhićen je direktor novopečenog prvoligaša Newcastlea Lee Charnley u raciji provedenoj na St. James Parku. U West Hamu još nitko nije uhićen, ali je napravljena istraga u London Stadiumu i trening centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porezna uprava je u priopćenju objavila da je "uhitila više osoba zaposlenih u profesionalnom nogometu zbog porezne pronevjere i prijevare sa socijalnim osiguranjima".

'Ako ste počinili prijevaru, snosit ćete posljedice'

"Ova kriminalna istraga poslala je jasnu poruku da ćete, ako ste počinili poreznu prijevaru, snositi posljedice bez obzira tko ste", poručili su iz Britanske porezno-carinske uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju se ističe da su istražitelji pokrenuli racije na više lokacija s obje strane kanala La Manche, navodeći posebno "područja sjeveroistočne i jugoistočne Engleske", ali ne otkrivajući imena gradova ni klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanska porezna uprava dodaje da je u racijama "zaplijenila financijska izvješća, računala i mobilne telefone".

Francuske vlasti "pomažu britanskoj istrazi i sudjeluju u uhićenjima te pretragama na više lokacija u Francuskoj", dodaje se u priopćenju britanskih poreznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo