epilog prve faze /

Pogoci Vlašića i Kramarića, ludnica u Amsterdamu: Evo kako je završila grupna faza Lige prvaka

Image
Foto: Vijesti.hr

Znaju se svi učesnici nokaut faze Lige prvaka. Evo kako je sinoć završila prva faza natjecanja

13.12.2018.
19:53
Vijesti.hr
VOYO logo

Ludo zatvaranje prvog kruga Lige prvaka završilo je rijetko viđenom utakmicom u Amsterdamu! Dva preokreta, dva jedanaesterca i dva crvena kartona, sve se to događalo unutar 90 minuta.

Bayern je vodio, potom je Ajax okrenuo rezultat, da bi Bavarci s dva gola stigli do novog vodstva. Ajax je izjednačio na 3-3 u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, ali momčad Nike Kovača zadržala je prvo mjesto na tablici. AEK Marka Livaje u skupini E ostao je bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manchester City pobijedio je Hoffenheim s 2-1 potvrdivši prvo mjesto u skupini. Andrej Kramarić doveo je goste u vodstvo iz kaznenog udarca u 17. minuti, no za njega je europska avantura završena.

Šahtar i Lyon su u Kijevu igrali za prolazak u skupini F. Ukrajincima je igrala samo pobjeda, dok je Lyonu bio dovoljan i bod. Završilo je remijem 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A unatoč pobjedi 3-0 nad europskim prvakom, CSKA jedini je klub u povijesti koji je dva puta slavio protiv Real Madrida, a ispao iz Europe.

Zadnji gol kao šlag na tortu bio je djelo Nikole Vlašića. No rusko slavlje pokvarila je vijest iz Plzena gdje je Viktorija pobijedila Romu s 2-1 i izborila nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

U skupini H i prije zadnjeg kola prolaz su osigurali Mandžukićev Juventus i Manchester United, dok Valencija, unatoč pobjedi, seli u Europsku ligu. 

"Naš cilj bio je proći u drugu fazu natjecanja i to smo uspjeli. Sve momčadi, s kojima ćemo se suočiti, imaju odlične i iskusne igrače u Ligi prvaka. Tako da nemamo garanciju da ćemo doći do četvrtfinala", prokomentirao je nakon sinoćnjeg remija trener Bayerna Niko Kovač. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tužan sam zbog rezultata. Znam da sam povukao neke riskantne poteze, što je očito, ali tužan sam zbog rezultata. Utakmica je mogla završiti drukčije, što se nije dogodilo. U nogometu sve ovisi o tome koliko energije imate, a mi je nismo imali", rekao je pak trener Reala Santiago Solari. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo