Pogledajte što je virtuoz napravio Realu u Madridu!

Nogometaši Barcelone ponovo su se pokazali kao nepremostiva prepreka za madridski Real.

19.1.2012.
8:51
VOYO logo

Poveo je Real u 11. minuti preko svog najboljeg igrača Cristiana Ronalda. Uposlio je brzonogog Portugalca Karim Benzema loptom u prostor praktički s centra, a Ronaldo se s lijeve strane sjurio prema Barceloninom golu. Nije ga uspio zaustaviti Gerard Pique, a njegov je udarac ljevicom iskosa s lijeve strane s nekih desetak metara prošao kroz noge rezervnom Barceloninom golmanu Joseu Manuelu Pintu. Zanimljivo, bio je to Realov jedini udarac prema golu u prvom poluvremenu, a Ronaldu je postignuti gol bio četvrti u posljednjih osam El clasica.

Barça je blizu izjednačenju bila već u 16. minuti, ali tada je udarac Alexisa Sancheza glavom nakon asistencije Cesca Fabregasa odsjeo na vratnici. U drugom dijelu aktualni španjolski i europski prvak uspio je doći do potpunog preokreta na krilima obrambenih nogometaša, kapetana Carlesa Puyola i Erica Abidala. Puyol je zabio za 1:1 u 49. minuti glavom nakon asistencije Xavija Hernandeza. Bio mu je to drugi gol protiv Real Madrida u karijeri, a oba je zabio glavom na asistencije Xavija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tim trenucima Realova igra počela se lagano raspadati, a Barcelona je dominirala terenom. Ipak, Kraljevski klub je mogao povesti u 58. minuti kada je Benzema glavom nakon ubacivanja Hamita Altintopa pogodio vratnicu. Konačnih 2:1 postavio je Eric Abidal u 77. minuti nakon sjajnog proigravanja Lionela Messija kojem je ovo bila jubilarna 300. utakmica u dresu katalonskog velikana. Prebacio je najbolji nogometaš svijeta Realovu obranu, a Abidal je izbjegao zaleđe i mirnim prizemnim šutom matirao Ikera Casillasa.

Barcelona je tako po drugi put ove sezone slavila usred Madrida (3:1 u prvenstvu u prosincu, op.a.), a ovom pobjedom trasirala je put ka polufinalu. Uzvrat na Camp Nou na rasporedu je za tjedan dana. U drugoj četvrtfinalnoj utakmici dana Athletic Bilbao je kod kuće savladao Mallorcu 2-0 golovima Fernanda Llorentea i Ikera Munaina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid – Barcelona 1:2 (Ronaldo 11 / Puyol 49, Abidal 77) Athletic Bilbao – Mallorca 2:0 (Llorente 35, Munain 59)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo