Pogledajte savršeni gol na utakmici Brazila i Meksika!

Nogometna reprezentacija Brazila ostvarila je i drugu pobjedu na Kupu konfederacija. U sklopu skupine A domaćini su sa 2:0 golovima Neymara i Joa savladali Meksiko...

19.6.2013.
22:03
VOYO logo

Prvi gol na Estadio Castelau u Fortalezi Neymar je zabio u devetoj minuti. Nakon ubacivanja s desne strane meksička obrana nije uspjela izbiti loptu, a na odbijanac je natrčao novopečeni nogometaš Barcelone i sa nekih 14 metara volejem ljevicom pronašao put do mreže.

Bio mu je to četvrti gol u zadnjih pet nastupa za Seleçao, kao i drugi na ovom turniru budući je u prvom kolu skupine zabio Japanu u visokoj 3:0 pobjedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Točku na i postavio je Jo u trećoj minuti sudačke nadoknade, a sve zasluge za gol ponovo idu Neymaru koji je s lijevog boka fantastično predriblao dvojicu braniča, proguravši loptu između njih, a potom uposlio Joa kojem nije bilo teško pogoditi praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazil se pobjedom osvetio Meksiku za poraz u finalu prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Londonu (1-2).

U drugoj utakmici skupine snage će kasnije odmjeriti Italija i Japan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poznata su oba polufinalista iz skupine A na Kupu konfederacija u Brazilu. Uz domaćine, plasman među četiri osigurala je i Italija koja je sinoć sa 4-3 u Recifeu savladala Japan...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su Azzurri zaostajali 0-2, uspjeli su preokrenuti susret i povesti 3-2, da bi potom Shinji Okazaki glavom nakon ubacivanja Yasuhita Enda poravnao na 3-3. No, Sebastian Giovinco donio je momčadi Cesarea Prandellija pobjedu u 86. minuti iskoristivši slabu obranu Japana.

Preostali strijelci za Talijane bili su Daniele De Rossi, koji je zabio glavom nakon ubacivanja Andree Pirla iz kornera, japanski branič Atsuto Uchida koji je zatresao vlastitu mrežu, te Mario Balotelli iz kontroverznog jedanaesterca dosuđenog nakon igranja rukom Makota Hasebea u kaznenom prostoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Japan su prva dva gola zabili Keisuke Honda iz jedanaesterca koji je skrivio Gianluigi Buffon nakon faula na Okazakiju, te Shinji Kagawa. Valja reći kako su Japanci propustili čitav niz prilika na susretu i kako su bili bolja momčad na travnjaku, ali je svejedno njihov bodovni konto ostao na nuli.

"Protiv Meksika smo zaslužili pobjedu, ali ne i večeras. U prvih 25 minuta nismo razumjeli što trebamo raditi. Na trenutke uopće nismo igrali i bili smo u nevolji", komentirao je talijanski izbornik Prandelli, koji smatra da su teški vremenski uvjeti djelomično krivi za slabiju predstavu njegove momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zaista je teško igrati u ovakvoj klimi. Ovdje je 80% vlage u zraku i luđački je vruće. Oporavili smo se nakon otvarajućih 25 minuta, ali nije nam preostalo gasa".

U posljednjem će kolu skupine Brazil i Italija u izravnom ogledu odlučiti pobjednika skupine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kup konfederacija, 2. kolo skupine A:

Italija - Japan 4-3 (De Rossi 41, Uchida 50-ag, Balotelli 52-11m, Giovincio 86 / Honda 11m, Kagawa 33, Okazaki 69)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brazil - Meksiko 2-0 (Neymar 9, Jo 90+3)

Redoslijed: 1. Brazil 6, 2. Italija 6, 3. Meksiko 0, 4. Japan 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo