POGLEDAJTE NAJSPORNIJU SITUACIJU DERBIJA: / Sudac je sve imao pod kontrolom do ovog trenutka, a onda je nastao kaos

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sudac utakmice Damir Batinić, zaista nije imao lagan posao

1.9.2019.
8:29
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U derbiju 7. kola Prve HNL u Splitu su nogometaši Hajduka svladali Dinamo s 1-0 (0-0) i zasjeli na vrh ljestvice.

Hajduk je slavio golom Libanonca Bassela Jradija u 56. minuti, a bila je to prva pobjeda "bilih" nad Dinamom u Splitu nakon 1259 dana, dok su na prvom mjestu ljestvice HNL-a zasjeli nakon 1399 dana. Bio je to i prvi prvestveni poraz Dinama, koji je dominirao u prvom dijelu, ali je bio i posve nadigran u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac utakmice Damir Batinić, zaista nije imao lagan posao. U prvom poluvremenu sve je imao pod kontrolom, ali u nastavku je nešto pošlo po zlu. Najveće, da se tako izrazimo, zlo u derbijima su kazneni udarci. Sve i da je sudac u pravu i da kazneni udarac regularan, uvijek će se naći dio njih koji će žestoko protestirati i osporavati. Baš zbog silnih pritisaka i težine koju derbi nosi, suci u djeliću seknude moraju donijeti odluku hoće li svirati penal ili ne, a ta će odluka možda predodrediti ponašanje igrača u nastavku utakmice. Batiniću se baš to dogodilo u drugom poluvremenu.

Sporne situacije

Image
Image

Milan Sabic/PIXSELL

Splićani su vodili 1:0, a Petar Stojanović je udario Bassela Jradija po desnoj nozi. Batinić je umjesto kaznenog udarca dodijelio domaćem igraču žuti karton. Bila je to loša odluka i Batinić si je time zagorčao vrijeme preostalo do kraja utakmice. Nakon toga uslijedio je kaos. Jradi je nešto kasnije dobio drugi žuti karton, odnosno crveni karton, a ne bi ga dobio da je sudac ispravno dosudio onaj prekršaj sa Stojanovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim to nije sve. Batinić je kasnije isključio i Emira Dilavera, a situacija je bila bizarna. Prvo mu je dao žuti karton, a onda ga naglo povukao, valjda na sugestiju pomoćnika i potom je izvadio crveni karton. Da start je bio grublji, ali vjerojatno bi bilo bolje da je sudac ostao pri žutom kartonu.

Spomenimo još kako je sudac isključio Arijana Ademija i to dok je ovaj bio na klupi zbog nesportskog ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve sporne situacije pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo