LETJELI SU STOLOV / Pogledajte kako je Ibrahimović nabrijao svoje suigrače. Održao govor za pamćenje i pokrenuo ludnicu: 'Italija pripada Milanu'

Image
Foto: Screenshot/Instagram

Milan je prvak Italije nakon 11 godina

23.5.2022.
17:42
Screenshot/Instagram
VOYO logo

Nogometaši Milana nisu napravili krivi korak u posljednjem 38. kolu Serie A. Slavio je Milan u gostima kod Sassuola 3-0 te je proslavio 19. naslov prvaka u svojoj povijesti.

Image
VEĆ GLEDAJU PREMA NAPRIJED /

Mbappé ne dolazi, što znači da Real ima 'ušteđevinu' za potrošiti: Na meti su dva napadačka čuda i sjajni veznjak

Image
VEĆ GLEDAJU PREMA NAPRIJED /

Mbappé ne dolazi, što znači da Real ima 'ušteđevinu' za potrošiti: Na meti su dva napadačka čuda i sjajni veznjak

Izjednačio se Milan time s gradskim rivalom Interom (po 19 naslova) te ujedno baš naslijedio taj klub na vrhu Serie A. Inače, Inter je bio jedini konkurent Milanu uoči posljednjeg kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan je imao dva boda prednosti i za slavlje mu je bio dovoljan remi kod Sassuola. No, furiozno je Milan odradio prvo poluvrijeme u kojem je konstantno napadao, ujedno zabio tri gola i time odagnao bilo kakvu neizvjesnost. Briljirao je Rafael Leao s tri asistencije, dva pogotka je postigao Olivier Giroud, a jedan Kessié.

Oglasio se veteran

Milan je osvojio prvi naslov prvaka nakon sezone 2010./11. Izjednačio se s Interom na vječnoj ljestvici, dok je debelo ispred njih Juventus koji je 36 puta bio talijanski prvak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Posebno emotivan bio je nevjerojatni Zlatan Ibrahimović, koji je predvodio napad Milana posljednji put kada su bili prvaci te je bio dio momčadi i u ovom povijesnom uspjehu. 40-godišnjak je bio jedan od glavnih veterana i motivatora momčadi, a u svlačionici je dodatno nabrijao svoje suigrače.

"Svi se okupite. Smirite se, neću se oprostiti od vas. Od prvog dana kada sam se vratio, malo ljudi je vjerovalo u nas, ali kad smo shvatili da se moramo žrtvovati, boriti, raditi i vjerovati, kad smo to ostvarili, postali smo momčad. Samo momčad može ostvariti ono što smo mi ostvarili. Sada smo prvaci Italije", počeo je svoj govor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je nastala ludnica; prvo je čestitao igračima pa zagrmio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosan sam na vas, ponosan sam na sve. Sad mi napravite uslugu i proslavite poput prvaka jer AC Milanu ne pripada Milano, Milanu pripada Italija", završio je svoj govor i potom okrenuo stol u svlačionici. U sekundi je nastala ludnica i opće oduševljenje svih koji su se tamo našli.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo