Veliki šok za Mamića i tri mala iznenađenja!

Akcija 'Brazil' je počela. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacje Niko Kovač objavio je popis kandidata za prvu pripremnu utakmicu protiv Švicarske koju će Vatreni odigrati 5. ožujka u St.

10.2.2014.
11:19
VOYO logo

Niko Kovač se u 11 sati pojavio pred novinarima te izdikitrao sastav za Švicarsku, jednu od rijetkih reprezentacija koju Hrvatska nikad nije pobijedila. Na popisu su se našla i tri imena koja se još nisu dokazala u reprezentatitvnom dresu - Hrvoje Milić, Igor Bubnjić i Mate Maleš. Zanimljivo je da Kovač ovoga puta nije pozvao niti jednog igrača Hajduka i Dinama, pa tako ni Alena Halilovića, Zdravko Mamićzbog kojeg je .

VRATARI: Stipe Pletikosa, Danijel Subašić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

OBRANA: Vedran Ćorluka, Darijo Srna, Igor Bubnjić, Dejan Lovren, Danijel Pranjić, Gordon Schildenfeld, Šime Vrsaljko, Hrvoje Milić, Domagoj Vida, Ivan Strinić

VEZNI RED: Ivan Rakitić, Luka Modrić, Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Niko Kranjčar, Ivo Iličević, Mate Maleš, Ognjen Vukojević

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAPAD: Mario Mandžukić, Ivica Olić, Eduardo da Silva, Nikica Jelavić, Leon Benko, Ante Rebić

"Ovaj popis nije fiksni. Ići ćemo u Švicarsku s 18 igrača, nema smisla da zovemo svakog pojedinačno pa ćemo to reći svima. Pozvali smo 27 igrača iz organizacijskih razloga. Morat ćemo se cijepiti, snimati spotova... Mogli smo pozvati i 35, 36 igrača. Nećemo imati previše vremena za treninge", prenose Sportske novosti riječi Nike Kovača koji je s pravom komplimentirao Švicarcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledali smo ih još u kvalifikacijama, dobra su momčad. Na ruku nam ne ide i činjenica da ćemo prije utakmice odraditi samo jedan ozbiljan trening".

Posebno zanimanje novinara izazvala je informacija da na popisu nema niti jednog igrača Dinama, a pogotovo Alena Halilovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jasno sam rekao koji će mi biti kriterij pri pozivu igrača. Toga se sada i držim. Što se Mamićevog pritiska da se Halilovića zove u reprezentaciju tiče ja sam svoj odgovor dao već prvi dan, a vjerujem kada pogledate popis znati ćete o čemu govorim", rekao je Kovač te objasnio zašto nije zvao ni Sammira.

"On nije otpisan, ali sada sam se odlučio za ova imena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je protiv reprezentacije koju danas predvodi iskusni njemački stručnjak Ottmar Hitzfeld igrala dva puta. Prvi puta na EURU u Portugalu 2004. godine kad smo odigrali bez golova, a drugi puta 2002. godine kada je Švicarska usred Poljuda pobijedila Štimčevu momčad sa čak 4:2.

Vatreni će prije prve utakmice s Brazilom na SP-u odigrati još dvije pripremne utakmice - protiv Australije i najvjerojatnije Malija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo