NEZAPAMĆENI DEBAKL BARCELONE: / Briljantni Parižani uništili Katalonce, Messi i društvo na rubu ispadanja iz Lige prvaka!

Image

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka PSG je na Parku prinčeva 'razbio' Barcelonu 4-0 i načinio veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale.

14.2.2017.
22:22
VOYO logo

Junak utakmice bio je dvostruki strijelac Angel di Maria (18., 55.), a golove su postigli i Julian Draxler (40), te Edinson Cavani (73). Ivan Rakitić zaigrao je za Barcu od 73. minute.

Ovo je već treći put da PSG i Barca igraju međusobno u nokaut fazi Lige prvaka u zadnjih pet sezona. U dosadašnja dva okršaja dalje je prošao španjolski sastav. U travnju 2013. obje četvrtfinalne utakmice su završile bez pobjednika (2-2, 1-1), a Barcelona je prošla dalje zbog više postignutih golova u gostima. I prije dvije sezone igrali su u četvrtfinalu, a Barcelona je dobila obje utakmice (3-1, 2-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ogroman korak PSG-a prema četvrtfinalu

Ovoga puta pariški sastav je načinio ogroman korak prema plasmanu među osam najboljih.

Zanimljivo, trener francuskog prvaka Unai Emery je do sada u 23 utakmice na klupi Seville, Valencije i Almerije samo jednom slavio protiv Barcelone. No, večeras je sve naplatio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG je sjajno ušao u utakmicu. Francuzi su napali Barcu visokim presingom nedozvolivši gostima 'disati'. Već u 11. minuti francuski prvak je mogao povesti, no Marc-Andre ter Stegen je sjajno obranio udarac Blaisea Matuidija. U 19. minuti PSG je posve zasluženo poveo i to fantastičnim golom Angela di Marije iz slobodnog udarca sa 18 metara. U 33. minuti opasno je zaprijetio i Draxler, no Ter Stegen je još jednom sjajno reagirao. Sedam minuta kasnije niti večeras najbolji igrač Barce nije mogao ništa. Lionel Messi je izgubio loptu na centru, Marco Verratti je povukao kontru te sjajno uposlio Draxlera koji ovoga puta nije promašio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevidljiva Barcelona je u prvom poluvremenu imala samo jednu priliku, u 27. minuti Andre Gomes je ušao u kazneni prostor i iskosa pucao, ali je Kevin Trapp bio spreman.

Cavanijev sedmi gol

Sjajnu predstavu Parižani su nastavili i u nastavku i u 55. minuti stigli su do tri gola prednosti. Strijelac je ponovo bio Di Marija koji je pucao sa 18 metara i fantastičnu pogodio. U 58. minutu opasno je zaprijetio i Edinson Cavani, no pucao je pored gola. Čudesnu predstavu Parižani su okrunili i četvrtim golom, a strijelac je bio Cavani u 73. minuti. Meuinier je povukao kontru i uposlio Urugvajca koji nije imao milosti postigavši sedmi gol u sedam nastupa u LP ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku u drugom dijelu Barcelona je imala u 84. minuti kada je nakon ubačaja iz kornera Umtiti uzdrmao vratnicu.

Uzvratni susret je 8. ožujka na Camp Nou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG - BARCELONA 4-0

90+4. minuta: KRAJ UTAKMICE! Trijumfalna večer za parišku momčad koja je fantastičnom igrom svladala Barcelonu 4-0.

90. minuta: Igrat će se četiri minute nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84. minuta: Vratnica sad spašava PSG. Rakitić je ubacio iz kornera, Pique glavom proslijedio pred gol domaćina, a Umtiti pogađa okvir gola. Ostaje ogromnih 4-0 za francuske prvake.

78. minuta: Neymar je imao šansu, ali ostaje 4-0 za PSG. Barceloni su četiri gola u Ligi prvaka dosad zabile samo ove momčadi - Milan, kijevski Dinamo, Valencia, Chelsea i Bayern München.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72. minuta: U igri je za Barcelonu Ivan Rakitić. Izašao je Andres Iniesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

71. minuta: GOOOOOOOL! Nevjerojatnih 4-0 za PSG protiv Barcelone. Thomas Meunier napravio je velik posao i okomitom loptom uposlio Edinsona Cavanija koji puca iz prve i precizno. Za sjajnog Urugvajca ovo je 115. pogodak za francusku momčad, samo je Zlatan Ibrahimović (156) zabio više u 47 godina dugoj klupskoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68. minuta: U iznimno lošoj večeri Barcelone, sada dvije minute prepoznatljive igre. Ipak, PSG-ovi nogometaši ne dopuštaju da im išta poremeti sjajnu večer.

Ozljeda Marca Verrattija! Odličnu utakmicu igrao je talijanski veznjak, pokrivao cijeli teren i prava je šteta što mora izvan igre. Zamijenit će ga 19-godišnji Christopher Nkunku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61. minuta: Dvostruki strijelac koji danas slavi 29. rođendan ide na klupu uz ovacije s tribina. Angel di Maria je svoje napravio, ušao je Lucas Moura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55. minuta: GOOOOOOOL! I to kakav, a strijelac je ponovno slavljenik Di Maria. Prvo je prevario Iniestu koji ga je stizao, a onda lijevom nogom s 20-ak, možda 25 metara pogodio gornji desni kut Ter Stegenove mreže. Krasne si poklone Di Marija daje za svoj rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49. minuta: Pokušaj Cavanija glavom, preko gola.

GOOOOL U LISABONU: Konstantinos Mitroglou zabio je trinaesti pogodak u isto toliko posljednjih utakmica za Benficu koja vodi 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47. minuta: PSG nastavlja ondje gdje je i stao. Pritisak je i dalje tu, Barcelona ima loptu, al ne može do centra igrališta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme!

45. minuta: Kraj prvog poluvremena u kojem je PSG pokazao mnogo više i može se čak i reći da je Barcelona dobro prošla sa samo dva gola u vlastitoj mreži. Di Maria iz sjajno izvedenog slobodnog udarca i večeras nezaustavljivi Draxler bili su strijelci za domaćina ogleda na Parku Prinčeva. Slijedi drugo poluvrijeme, a Barcelona je pred njega suočena s ovim podacima - PSG nikad nije izgubio kad je Di Maria bio strijelac (17 pobjeda, jedan remi), a Barcelona, koja je po prvi put od 2008. (Celtic) u Ligi prvaka primila dva gola do 45. minute, dosad samo jednom nije izgubila ogled u kojem je u uvodnom poluvremenu primila dva ili više golova. Bilo je to 1998. protiv Manchester Uniteda (3-3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je to do poluvremena izgledalo na travnjaku najbolje će reći ovi podaci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40. minuta: GOOOOOOOOOL! Julian Draxler zabija za 2-0 prednost PSG-a. Potpuno zasluženo! Peti je ovo gol Draxlera u osam utakmica za francuske prvake kojima je pristupio iz Wolfsburga prije 40-ak dana, a stigao je nakon što je velik dio posla odradio asistent Verratti.

39. minuta: Barcelona se i dalje muči u fazi prelaska sa svog dijela terena u napad. Neymar daleko najraspoloženiji u redovima usporene katalonske momčadi.

34.minuta: Draxler je večeras uistinu primjetan. Barcelonini igrači ništa mu ne mogu, ali zaustavlja ga još jednom u prilici Ter Stegen.

33. minuta: Ružan prekrašaj Gomesa na Draxleru - žuti karton.

27. minuta: Velika prilika Barcelone za izjednačenje rezultata. Na Neymarovo dodavanje u prilici se sam ispred Trappa našao Andre Gomes. Njemački vratar pobjednik je ovog ogleda.

18. minuta: GOOOOOOOOOL! Paris Saint-Germain vodi 1-0. Slobodni udarac izveo je s udaljenosti od 21 metra Angel di Maria. Ter Stegen je mogao samo gledati kako lopta preko živog zida odlazi u njegovu mrežu. Zanimljivo, Argentinac upravo danas slavi 29. rođendan, lijepo si ga je čestitao. Prvi mu je to pogodak iz slobodnog udarca u Ligi prvaka, a ukupno treći u ovom natjecanju ove sezone.

16. minuta: Umtiti radi prekršaj na vrhu šesnaesterca svoje momčadi. Slobodan udarac za pariški sastav u vrlo opasnoj zoni.

11. minuta: Kakva prilika za PSG i kakva obrana Ter Stegena! Pucao je Matuidi, Barcelonin golman sjajnom paradom čuva svoju mrežu!

6. minuta: Sjajna šansa za Cavanija koji je odlično primirio jedno ubacivanje i uputio udarac kojeg blokira Roberto. U nastavku akcije Draxler puca preko grede.

4. minuta: Bolji početak domaćina ogled, Barcelona u fazi obrane u koju se istrčavanjem iz svog kaznenog prostora uključuje i Ter Stegen. Žuti karton zbog prekrašaja na Neymaru zaradio je Rabiot.

0' - Petnaestak minuta ostalo je do početka ogleda osmine finala nogometne Lige prvaka.

Utakmica započinje bez Ivana Rakitića u startnoj postavi Barcelone. Pomalo iznenađujuće budući da je hrvatski veznjak u posljednjih nekoliko ogleda bio dio startne postave Barcelonine momčadi.

Igrači su na travnjaku, zagrijavanje je odrađeno i utakmica samo što nije započela.

BENFICA - BORUSSIA DORTMUND 0-0

58. minuta: Pierre-Emerick Aubameyang neprecizan s bijele točke, ostaje 1-0 za domaćina.

49. minuta: GOOOOOL! Benfica vodi 1-0, strijelac je Konstantinos Mitroglou.

Povijest se ponavlja! PSG i Barcelona ponovno će odmjeriti snage u nokaut fazi Lige prvaka. No, situacija je sad u mnogočemu - drugačija! Naime, za PSG više ne igra Zlatan Ibrahimović i neki drugi vjetrovi zapuhali su na "Parku prinčeva".

Fantastična forma Cavanija

Odlaskom ovog genijalnog napadača, kvaliteta momčadi je pala. PSG više nije apsolutni vladar u Ligue 1. Ali ono što veseli sve navijače aktualnog prvaka Francuske je fantastična forma Edisona Cavanija.

Nevjerojatni Urugvajac je ove sezone zabio već 33 gola od čega devet u zadnjih šest utakmica, a budući da nema Vidala i Mascherana, a Pique će možda igrati pod blokadom, mogli bi gosti imati puno problema s Cavanijem.

PSG-u prijeti ubojiti napadački trojac Messi - Suarez - Neymar

Ali isto tako, PSG-u prijeti ubojiti napadački trojac Messi - Suarez - Neymar. Posebno zanimljiv bit će urugvajski dvoboj u napadu. Cavani i Suarez su zajedno ove sezone zabili 58 golova. Cavani je u njih ugradio sedam iz penala, ali je čak šest zabio glavom s čime obrana Barcelone ima najviše problema. Od 28 golova koliko su primili ove sezone, četvrtina je bila upravo glavom. No, u taboru katalonskog giganta nema straha.

Suarez protiv Cavanija

"Mi smo prijatelji van travnjaka, doalzimo iz istog mjesta ali svatko je izabrao svoj put. A na ovo tko je bolji između nas? Mislim da nas nema smisla uspoređivati. Potpuno smo drukčiji tipovi igrača. Luis više igra na snagu, ja sam nešto lakši od njega. Mislim da smo obojica dobri svaki na svoj način", rekao je Cavani na presici uoči utakmice, javlja britanski Goal.com.

Image

Osim Cavanijeve zastrašujuće forme, baš nijedna brojka ne ide u prilog Parižanima. U devet međusobnih susreta u povijesti PSG je na svakom primio gol, a zadnji put su izbacili Barcelonu u sezoni 1994./1995. Francuzi su izgubili samo jednu od zadnje 42 europske utakmice. I to od Barcelone u četvrtfinalu Lige prvaka 2015. godine. Blaugrana je slavila 3-1.

'Imamo dobre igrače koji žele ispisati povijest s PSG-om'

"Svi znamo kako Barcelona igra. Analizirali smo ih isto kao što su oni analizirali nas. Radili smo na taktici i ne bojimo se nikoga, kao što se niti osjećamo inferiorniji. Tako moramo razmišljati i to je jedini put. Imamo dobre igrače koji žele ispisati povijest s PSG-om", rekao je trener Parižana Unai Emery čije riječi prenosi britanski tabloid Daily Mail.

Emery je u karijeri vodio 23 utakmice protiv Barcelone i dobio jednu jedinu. Šest puta izvukao je remi, a ostale izgubio. Da stvar bude gore, već dugo nema Grzegorza Krychowiaka, Thiago Motta ima žute kartone, a ozlijedio se i Thiago Silva.

Rakitić ili André Gomes

Što se tiče našeg Ivana Rakitića, katalonski dnevni sportski list Mundo Deportivo piše kako se još ne zna hoće li susret od prve minute započeti on ili André Gomes.

Image
Foto: AFP, KARIM JAAFAR

Nekako u sjeni spektakularnog dvoboja u Parizu igrat će se utakmica između Benfice i Borussie Dortmund u Lisabonu. Radi se o momčadima koje su prepune talenta. To posebno vrijedi za Borussiju. Međutim, iako je Borussija jaka momčad, ove sezone su u Bundesligi razočarali.

Borussia nije u formi, Benfica u boljem raspoloženju dočekuje sraz

Iako su skupinu prošli s nevjerojatnim 21 postignutim golom, u prvenstvu šepaju. Od zadnjeg kola Lige prvaka Borussia je u prvenstvu dobila samo dvije utakmice i pala na 4. mjesto Bundeslige s 15 bodova manje od Bayerna, a u zadnjem kolu izgubila je od očajnog Darmstadta. Benfica, s druge strane, igra puno bolje u prvenstvu i sigurno s više samopouzdanja očekuje večerašnju utakmicu.

"Imali smo dugi razgovor nakon poraza od Darmstadta i složili smo se da si takve poraze više jednostavno ne smijemo dopuštati. U ovakvim utakmicama, kao što je ova s Benficom, nema favorita. Imamo iskustva igranja takvih susreta. Skoro svakog vikenda igramo slučnu utakmicu. Velika je stvar što smo ponovno među 16 najboljih", rekao je Borussijin kapetan Marcel Schmelzer.

Thomas Tuchel je na zadnjoj prvenstvenoj utakmici odmarao pola momčadi, no protiv Benfice će i u prvoj postavi biti i Piszczek i Schmelzer i Dembele. ULisabon nije otputovao jedino Mario Götze koji se još nije oporavio od ozljede. Domaći trener Raul Jimenez ne može računati na suspendiranog Andriju Živkovića, a Lopez i Grimaldo su odavno ozlijeđeni i oni su out.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo