NAVIJAČI SU SE IZJASNILI /

Početak da gori ne može donijet će promijene: Dijele se otkazi u Slaven Belupu, šuška se o Sopiću?

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Odluka o njegovoj smjeni, čini se, već je donesena nakon subotnjeg poraza od Istre 1961. Neslužbene informacije potvrđuju da će uprava uskoro donijeti službenu odluku

1.9.2024.
16:48
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Nova sezona donijela je stare probleme za Slaven Belupo. Klub je ušao u prvenstvo s lošim rezultatima, bodovni učinak je slab, a igra ne ulijeva optimizam. Znatno izmijenjeni sastav nije uspio donijeti željene promjene, što je izazvalo nezadovoljstvo među navijačima koji traže promjene na klupi i u upravi.

Image
JEDNOSMJERNA ULICA /

Dinamov suparnik u LP održao lekciju najvećem rivalu i razbio ih u derbiju

Image
JEDNOSMJERNA ULICA /

Dinamov suparnik u LP održao lekciju najvećem rivalu i razbio ih u derbiju

Očekuje se da će prvi na udaru biti trener Ivan Radeljić. Odluka o njegovoj smjeni, čini se, već je donesena nakon subotnjeg poraza od Istre 1961. Neslužbene informacije potvrđuju da će uprava uskoro donijeti službenu odluku, a očekuje se i obraćanje javnosti čim se imenuje novi glasnogovornik kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radeljića je na rub ponora gurnuo četvrti poraz u pet utakmica nove sezone. Iako neki smatraju da je on glavni krivac, drugi su mišljenja da je njegova odgovornost zapravo mala u odnosu na širu sliku. S jedne strane, tijekom priprema trener je radio s drugačijim kadrom nego što ga sada ima na raspolaganju. Kao i prethodnih godina, novi igrači stigli su kasno, neki od njih doslovno su došli s godišnjeg odmora, što je otežalo proces stvaranja uigrane momčadi i ostvarivanje pozitivnih rezultata.

Na rezultate Slavena također su utjecale sudačke odluke koje su često bile kontroverzne. Neke su dobile podršku viših instanci, dok su druge bile manje uvjerljive, ali se stječe dojam da Slaven ima drugačiji tretman u odnosu na svoje protivnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radeljić je pokušao različitim taktikama izvući što bolji rezultat, ali se suočavao s brojnim problemima, uključujući ozljede ključnih obrambenih igrača. Zbog toga su se formacije često mijenjale tijekom utakmica, što nije lako izvedivo bez dovoljno vremena za uigravanje.

Klub nije pružio potrebnu podršku svom treneru, kao što to nije učinio ni prošle sezone s Ricardom Monizom. Razlika je u tome što su ovog ljeta u klub stigli kvalitetniji igrači, za razliku od nepoznatih stranaca koji su dolazili ranije.

Uprava Slavena Belupa trebala bi se sastati u utorak kako bi raspravila o promjenama na klupi. Iako se imena kandidata još ne otkrivaju, postoji veliki interes domaćih i inozemnih trenera za preuzimanje te pozicije. Među navijačima se kao želja spominje Željko Sopić, ali je pitanje koliko je on zainteresiran nakon iskustva s Rijekom.

Slavenova uprava morat će pažljivo razmotriti sve opcije i odabrati trenera s iskustvom na prvoligaškoj razini, koji se financijski uklapa u budžet kluba. Možda bi bilo korisno uložiti više u trenera i dati mu veće ovlasti, iako problem koprivničkog kluba ne leži isključivo u trenerskoj poziciji. Klubu je potrebna bolja organizacija na svim razinama, kao i promjene u omladinskoj školi kako bi pratio moderne europske trendove. Što prije klub krene u taj proces, to će brže izaći iz stagnacije koja ga već neko vrijeme muči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo