KORAK PO KORAK / Odbrojavamo do istinskog spektakla: Još 100 dana do Europskog prvenstva

"Kao nacija želimo biti izvanredni domaćini za navijače iz cijele Europe i proslaviti veliki nogometni festival..."

6.3.2024.
15:22
VOYO logo

Njemačka je u srijedu obilježila 100-dnevno odbrojavanje do Eura 2024., nizom događaja diljem zemlje, a kancelar Olaf Scholz držao je službenu loptu turnira.
Uz milijune posjetitelja koji se očekuju tijekom višemjesečnog događaja u 10 njemačkih gradova, ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser rekla je da je osiguranje turnira i zaštita navijača i posjetitelja glavni prioritet.

Image
MIRNA REZIDENCIJA /

Zavirite u kamp HNS-a za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj: Što sve nudi luksuzna oaza?

Image
MIRNA REZIDENCIJA /

Zavirite u kamp HNS-a za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj: Što sve nudi luksuzna oaza?

Scholz i nekoliko članova njegove vlade, uključujući ministricu vanjskih poslova Annalenu Baerbock, ministra gospodarstva i klime Roberta Habecka i ministra financija Christiana Lindnera, sudjelovali su u fotografiranju sa službenom loptom kako bi obilježili odbrojavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka je domaćin svog prvog velikog međunarodnog nogometnog turnira od Svjetskog prvenstva 2006., a Euro će se, počevši od 14. lipnja, održati u 10 gradova.
U Njemačkoj se još uvijek rado sjećaju Svjetskog nogometnog prvenstva 2006., koje je u to vrijeme izazvalo nezapamćen val entuzijazma s velikim navijačkim zonama diljem zemlje i događaj koji je nazvan "ljetnom bajkom".

"Imat ćemo 2,7 milijuna navijača na stadionima i do 12 milijuna navijača u navijačkim zonama 10 gradova domaćina", rekao je Faeser. "Očito je sigurnost turnira, posjetitelja i navijača za mene najveći prioritet. Dobro smo pripremljeni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijemci, trostruki pobjednici, započet će turnir u Münchenu 14. lipnja protiv Škotske, a finale će biti 14. srpnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu: "Euro na domaćem terenu nešto je posebno za svakog igrača, ali i za nas u nogometnom savezu i cijeloj zemlji", rekao je direktor reprezentacije Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Rudi Voeller.

"Kao nacija želimo biti izvanredni domaćini za navijače iz cijele Europe i proslaviti veliki nogometni festival."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularnu FNC 15 priredbu iz Ljubljane možete gledati u prijenosu UŽIVO 30. ožujka na Voyo platformi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo