Potpisao do 2021. /

Počeli odlasci iz Rijeke: Zuta otišao u Tursku

Image

Šest mjeseci prije isteka ugovora Makedonac rođen u Švedskoj napustio je Rujevicu

8.1.2019.
18:10
VOYO logo

Leonard Zuta drugi je igrač poslije Srđana Grahovca koji je u zimskom prijelaznom roku napustio Rujevicu. Dosadašnji Rijekin branič, kako se i najavljivalo posljednjih dana, završio je svoju priču s hrvatskim doprvakom poslije više od tri godine suradnje.

Nova destinacija bit će mu Turska, odnosno Konyaspor, trenutno osmoplasirani klub turskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

26-godišnji lijevi bek potpisao je na dvije i pol godine, a Riječani, prema informacijama, dobili nešto manje od pola milijuna eura odštete, što je sasvim dobra svota znajući da je Makedoncu rođenom u Švedskoj ugovor trajao do kraja sezone.

"U roku od dva-tri dana nakon početka pregovora postigli smo dogovor o svim pitanjima. Sretan sam što sam ovdje. Nadam se da ću se brzo prilagoditi, a sigurno da će biti lakše budući da je u klubu Adis Jahović kojega poznajem od ranije", napomenuo je Zuta nakon potpisa ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došao sam u kvalitetnu ligu. Igrao sam prije dvije godine s Rijekom protiv Basaksehira u Europskoj ligi i uvjerio se u kvalitetu turskog klupskog nogometa. Riječ je o ligi s modernim stadionima i vrhunskim navijačima. I to je jedan od razloga zašto sam se odlučio na dolazak u Tursku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo