ZANIMLJIVA AKVIZICIJA / Pobjedili su Dinamo, Zvezdu i Real Madrid, trener im ratuje u Ukrajini, a sada dovode nekadašnjeg hit igrača HNL-a

Image

Svojim igrama u Gorici pokazao je da ima kvalitetu no ipak nije ispunio svoj puni potencijal

29.6.2022.
13:27
VOYO logo

Nekadašnji igrač Gorice i Dinama Nigerijac Iyayi Atiemwen novi je član moldavskog Šerifa. Klub iz Moldavije prošle je sezone najprije iz kvalifikacija izbacio Crvenu Zvezdu, zatim šokirao Dinamo, a napravili su i najveću senzaciju prošlogodišnje Lige prvaka. Na Santiago Bernabeuu pobijedili su Real Madrid rezultatom 2:1.

Nakon ispadanje iz Lige prvaka doživjeli su veliki šok. Njihov trener Yuriy Vernydub napustio je klubu kluba iz Tiraspola i otišao je u ratovati u Ukrajinu. Momčad čija je igra išla uzlaznom putanjom i pred kojom je bila svijetla budućnost ostala je bez čovjeka koji ih je preporodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRIJELAZNI ROK /

Di Maria pred potpisom s talijanskim velikanom

Image
PRIJELAZNI ROK /

Di Maria pred potpisom s talijanskim velikanom

Atiemwen je kao 20-godišnjak otišao iz Nigerije u Tursku, u kojoj je promijenio četiri kluba. Iako je bio veliki talent, nije uspio uhvatiti pravu formu te je došao 2018. u Goricu kao slobodan igrač. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Gorice Sergej Jakirović govorio je tada da je to igrač kakvog Dinamo nema te je savjetovao Dinamu da ga uzme na zimu.Dinamo je to i učinio. Kupio ga je za više od dva i pol milijuna eura, ali Nigerijac je u Dinamu postao poznatiji po skandalima nego po nekoj naročitoj igri. 

U veljači se vratio iz Dinama u Goricu na posudbu, a sad je prošao liječničke preglede u klubu koji odnedavno vodi ikona Dinama Stjepan Tomas. Prvak Hrvatske pustio je Nigerijca bez odštete, ali je zadržao pravo na 20 posto od idućeg transfera. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo