Play ponuda

'Platini Vlatka pamti samo po namještanju utakmica!'

shimmer fallback

Nakon što je net.hr objavio videosnimku čudnog glasanja na izvanrednoj Skupštini Igora Štimca, cijelu nedjelju pokušavali smo dobiti reakciju glavnog aktera ove priče.

1.3.2011.
0:14
Play ponuda

"Što ću se ljutit? Radite svoj posao, šta ću ja ako netko dobije proljev, ne mogu ja tu ništa. Ali mi je žao što je više medijskog prostora zauzelo to, nego problem hrvatskog nogometa", javio se Igor Štimac na telefon i spremno prokomentirao situaciju pri glasanju o poništavanju izbora Vlatka Markovića za predsjednika HNS-a.

Zastupnik Zagrebačkog nogometnog saveza, Nikola Galešić, baš je u vrijeme glasanja skoknuo do WC-a, a za njega je glasao Ivica Mađer, s dva listića u rukama. Ispada da glasanje o smjeni Markovića nije bilo ispravno, što znači i da sve kasnije odluke ne bi smjele biti važeće.

Činjenica je da je glasanje s tehničke strane nije provedeno u skladu s propisima. Po tome, jedan je čovjek mogao doći s 25 listića i glasati u ime svih ostalih.

"Prema onome što sam ja razgovarao s njim, i prema snimci koja je situaciju snimila iz drugog kuta, i prema tvrdnji brojača glasova, i na kraju krajeva, prema zapisniku na kojeg nitko nije imao promjedbu od prisutnih delegata, ne vidim tu ništa sporno. Možda je ta mala nespretnost ipak izazvala preveliku pažnju. Nitko ne može osporit da je skupština sazvana u skladu sa statutom HNS-a i da je tamo bilo 25 verificiranih delegata", izjavio je Štimac te dodao:

"Nepravilnosti su se događale na prošloj skupštini pa nije bilo toliko pozornosti posvećeno tome. Verifikacijska komisija je dozvolila nekome tko nije imao pravo pristupiti da glasa, a nekome tko je trebao glasat nije mu dozvoljeno, pa to je milijun puta gore. Druga stvar, nama u nedjelju nisu došla dva delegata koji su potpisnici zahtjeva za sazivanje izvanredne sjednice. Jedan zbog bolesti, a drugi zbog obaveza koje su ga zadesile", kaže Štimac i najavljuje potpuno razotkrivanje poljuljane Markovićeve vlade.

"Ovo je jedna piramida koja kreće u odmotavanje svega što se mora dogoditi. Marković izgleda kao da je spreman angažirat vojne snage da sačuva svoju fotelju. Neka moli boga da ja ne odem kod Michela Platinija s dokumentacijom, e onda ćemo biti suspendirani. Ali meni je stalo do našeg nogometa za razliku od njega", prešao je Štico u napad:

"On se uvijek bavi glupostima kad se javi. Rijetko se javi, a kad se javi, onda redovno priča gluposti. A ovo što sad govori da bi nas UEFA mogla suspendirati kao reprezentaciju, to je tako glupo, to je valjda izjava godine. Mi smo sada u fazi istrage oko onog dopisa iz UEFA-e i FIFA-e kojim su neki dan mahali. To je jako slično onom čeku bez pokrića koji su pokazivali prije mjesec dana. To su oni privatnim kanalima radili i to ćemo dokazati jer UEFA i FIFA se ne miješaju u ovakve situacije, jedino ako se događa upliv politike", rekao je Štimac i za kraj poručio Markoviću.

"Neka moli boga da ja ne krenem kod Platinija, jer Platini će se sjetiti tko je Igor Štimac, a njega pamti samo kad je u pitanju namještanje utakmica. Samo, ja za razliku od njega uistinu brinem o onom što bi trebao biti hrvatski nogomet. Vi trebate njega natjerati da se sučeli sa mnom, da sjedne za stol i argumentira ili da odstupi."

Play ponuda
Play ponuda