PERIŠIĆ U VELIKIM PROBLEMIMA: / Talijani pišu da je navijaču rekao da će ga ubiti, sudac kaže da mu je stav bio zastrašujuć

Image
Foto: AFP

Hrvatskom reprezentativcu prijeti kazna

3.5.2019.
13:08
AFP
VOYO logo

Regionalni upravni sud za Lombardiju ukinuo je jednom navijaču Intera trogodišnju zabranu odlaska na utakmice zbog uvrede koju je uputio hrvatskom reprezentativcu Ivanu Perišiću, a zanimljivo, disciplinska kazna sada prijeti igraču 'Vatrenih' i 'Nerazzura'.

Navijač Intera je u svibnju prošle godine nakon domaćeg poraza "Nerazzura" od Sassuola (1-2) povikao Perišiću:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idi se istuširaj, idiote!", nakon čega mu je Perišić, kako pišu talijanski mediji uzvratio:

"Dođi ovamo, ubit ću te".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukinuta kazna

Mladić je po talijanskom zakonu o sprečavanju nereda na sportskim događajima (Daspo) kažnjen zabranom dolaska na utakmice na tri godine zbog čega se žalio Regionalnom upravnom sudu (TAR).

TAR je ukinuo njegovu kaznu uz obrazloženje kako nije bilo 'nasilnog ili agresivnog ponašanja'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jednostavno bila kritika, premda je bila ispoljena posebnim entuzijazmom i žestinom. Bila je to gesta koja predstavlja manifestaciju prava gledatelja na kritiku," poručio je sudac potpuno oslobađajući navijača, koji ima pravo na naknadu troškova postupka od Ministarstva unutarnjih poslova.

'Perišićev stav - zastrašujuć'

Sudac je naložio talijanskom MUP-u da dokumentaciju o ovom slučaju preda Disciplinskoj komisiji Talijanskog nogometnog saveza kako bi se utvrdilo ima li elemenata za Perišićevo kažnjavanje zbog neprimjerenog istupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Perišić stav je bio provokativan i zastrašujući. Prekršio je načelo poštenja kojeg se sportaš uvijek mora držati," poručio je sudac.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo