SUDIT ĆE LIGU PRVAKA /

Patrik Kolarić za RTL: 'Ponosan sam, hvala UEFA-i na odabiru'

S 29 godina najperspektivniji je hrvatski nogometni sudac

8.7.2024.
20:58
VOYO logo

U prošloj sezoni hrvatskog nogometnog prvenstva puno se govorilo o sucima. Ostavku je dao Bruno Marić, bila je takozvana "afera VAR koju je HNS morao riješiti stranim sucima. No, evo pozitivne priče. U oblaku negative koji se nadvio nad hrvatske suce, Patrik Kolarić je pozitivan primjer. Pred njim je prvo pretkolo Lige prvaka pa još puno velikih utakmica. Patrik Kolarić s 29 godina najperspektivniji je hrvatski nogometni sudac - svoj debi na europskoj sceni odradit će u prvom pretkolu Lige prvaka. S njim je za RTL razgovarao Petar Kovačević.

Image
IMA LI OVOME KRAJA? /

Nastavlja se afera VARleaks: 'Procurila' još jedna snimka, sada je na meti Rijeka

Image
IMA LI OVOME KRAJA? /

Nastavlja se afera VARleaks: 'Procurila' još jedna snimka, sada je na meti Rijeka

Ovog puta VAR provjere nema. Patrik Kolarić u srijedu će suditi utakmicu prvog pretkola najelitnijeg nogometnog natjecanja, Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ponosan i sretan. Zahvaljujem HNS-u i UEFA-i na odabiru i nadam se da ćemo opravdati povjerenje ja i moj tim. Nije mi to pritisak. Pozitivna trema uvijek, ali to s prvim zviždukom nestane."

Kolarića i njegov tim očekuje dalek put u Kazahstan. Dijelit će pravdu na susret između prvaka te zemlje Ordabasyja i prvaka Moldavije Petrocuba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Malo je teže doći do nekih sadržaja tih ekipa koje nisu europski top, ali imamo mi materijala s kojim se pripremamo za te ekipe tako da spremni smo i jedva čekamo."

Sudačka VAR afera nedavno je uzdrmala hrvatsku nogometnu javnost. Atmosfera je bila napeta, domaćim sucima bilo je teže raditi, a u pomoć su pozvani i stranci.

"Možda je u tom trenutku to bilo dobro, da se sve medijska prašina slegne. Ali dobro evo, vidjeli smo da i oni griješe. Vidjela je javnost da ima pogrešaka i s njihove strane, ne samo s naše strane. Jedino se malo drugačije percipiraju."

Hrvatska navijačka groznica tijekom EURA zahvatila je i njega. Uživo s tribina u Lajpcigu pratio je susret Hrvatske i Italije. Kako onda komentira famoznih 8 minuta nadoknade?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je provučeno kroz medije uzduž i poprijeko. Generalni dojam nije bio da utakmica zaslužuje 8 minuta nadoknade, ali kažem subjektivan dojam.

Nekad je i sam bio nogometaš pa dobro razumije i osjeti stanje na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao klinac krenuo sam kao napadač, jer sam bio dosta brz, ali su treneri u kadetskoj dobi shvatili da se prepadnem kod gola i onda su me stavili na stoperčinu.

Sad je jasno zašto voli grublji nogomet.

Volim pustit čvršću igru. Znači manje kartona? Ne treba značiti haha, ako je u drugoj minuti čist karton - čist karton.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo