SKANDAL U BARCELONI / Zbog Neymara im prijeti 9 godina zatvora

Spanjolski sudac Jose de la Mata danas je odlucio da ce 'slucaj Neymar' ici na sudenje.

13.5.2015.
20:23
VOYO logo

Podsjetimo. Istrazni sudac Ruz je 13. ozujka javno optuzio Bartomeua i Rosella za utaju poreza prilikom Neymarovog transfera. Prema njemu, transfer Neymara je kostao najmanje 83,3 milijuna eura, dok je Barcelona prikazala 57,1 milijun.

Ako cemo vjerovati navodima tuziteljstva, nogometni gigant je ostetio drzavni proracun za 13 milijuna eura poreza. Uz to, Ruz optuzuje visestrukog prvaka Spanjolske i Europe za osmisljavanje citavog plana kako bi sakrio stvarnu cijenu Neymara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://cdn.playwire.com/bolt/js/zeus/embed.js

Ishod ovoga sudenja dosta ce ovisiti o svjedocenju brazilske nogometne zvijezde koja ce na visokom spanjolskom sudu morati kazati apsolutno sve o svom transferu iz Santosa u Barcelonu, za koji tuzitelj Jose Perals smatra kako je organizirana prevara u katalonskom divu, s ciljem prikrivanja stvarne Neymarove cijene kako bi se platio manji porez, odnosno zavarala drzava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuzitelj Perals, tako, ocito smatra kako Neymar zna citavu istinu o svom transferu. Neymarovo saslusanje trebalo bi se obaviti negdje iza nadolazeceg ljeta. Ova istraga se vodila nekoliko mjeseci i sudac je procijenio da ima dovoljno dokaza za sudenje na visoj instanci.

Najveca moguca kazna za Rosella je 7 godina i sest mjeseci, za Bartomeua 2 godine i 3 mjeseca, a za Barcelonu financijska od 11.4 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo