NEVJEROJATNO / Pad velikana diljem Europe: Što se to događa s najjačim klubovima? Liverpool i Bayern u velikoj krizi, Talijani grozni

Image
Foto: Profimedia

Što se to događa s velikanima diljem Europe?

19.9.2022.
9:17
Profimedia
VOYO logo

Nova sezona donijela je puno iznenađenja, ali i loših predstava velikana. Pomalo je nevjerojatno da su u tri lige petice ponajbolji klubovi krenuli iznimno loše u sezonu. Od Engleza i Talijana do Bayerna, za kojeg se očekuje da s lakoćom dođe do naslova u Bundesligi.

Image
STRAŠNO /

Mladi nogometaš udario glavom u betonski zid u Trećoj HNL: Sve je podsjetilo na Hrvoja Ćustića i najveću tragediju HR nogometa

Image
STRAŠNO /

Mladi nogometaš udario glavom u betonski zid u Trećoj HNL: Sve je podsjetilo na Hrvoja Ćustića i najveću tragediju HR nogometa

Chelsea je već odustao od projekta s Thomasom Tuchelom, nakon svega šest odigranih kola Premier lige i poraza od Dinama na otvaranju Lige prvaka. Londonski klub prije dvije sezone osvojio je Ligu prvaka, a u novu su sezonu ušli s dva poraza i remijem u šest odigranih utakmica u Premier ligi. Nakon poraza od Dinama na Maksimiru, pomalo iznenađujuće je smijenjen Tuchel, za kojeg se očekivalo da bi mogao voditi novi projekt Plavaca pod vodstvom Todda Boehlyja, novog američkog vlasnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Njega je zamijenio Graham Potter iz Brighton & Hove Albiona. Chelsea je trenutno na šestoj poziciji u Engleskoj, a s bodom manje je iza njih Liverpool. Jurgen Klopp ne bi trebao doživjeti sudbinu sunarodnjaka iz Chelseaja, ali je pomalo zabrinjavajuć njihov start u sezonu.

Image
Foto: Profimedia

Početak iz noćne more

Ostali su bez Sadija Manea, ponajboljeg igrača, ali rijetko tko je očekivao da će Liverpool biti na sedmoj poziciji Premier lige nakon šest kola. Nimalo nije pomogao ni poraz od Napolija u Ligi prvaka, koji je slavio s velikih 4:1. Upravo je taj Napoli prvi u talijanskoj Seriji A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajno su krenuli u sezonu, što se ne može reći za Juventus i Inter, pa čak i branitelje naslova Milan. Juve je bio aktivan na nogometnoj tržnici, ali kriza u Staroj dami nimalo ne jenjava. Torinski klub tek je na osmom mjestu ljestvice, s dvije pobjede, čak četiri remija i jednim porazom, pa ne čudi da su talijanski mediji počeli špekulirati o mogućoj smjeni Massimiliana Allegrija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ruže ne cvatu ni Simoneu Inzaghiju, kojem se opasno trese stolica u Interu. Milanski klub je pak na sedmom mjestu ljestvice, a upisali su već tri poraza. Njihovi gradski rivali i branitelji naslova, Rossoneri, nisu krenuli tako loše kao dva prethodno spomenuta kluba, ali su tek na petom mjestu s četiri pobjede, dva remija i jednim porazom koji su pretrpjeli u posljednjem kolu Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Možda i najveće iznenađenje sezone je Bayern. Tamošnji mediji su nedavno pisali kako je Julian Nagelsmann izgubio svlačionicu, što nije rijetkost u bavarskom klubu. Velikan iz Münchena daleko je najkvalitetnija momčad u Bundesligi, što pokazuju iz godine u godinu kada s lakoćom osvajaju naslove u Njemačkoj. Trenutno su tek na petom mjestu lige, a u sedam kola su upisali tri remija i poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito je nešto u zraku, jer pomalo je iznenađujuć loš start velikana u čak tri liga petica. Sigurno ćemo svjedočiti još smjena trenera, samo se postavlja pitanje koji će od velikana prvi "povući obarač".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo