'El Clasico' / Ovo se nije dogodilo punih 17 godina: Barcelona i Real Madrid odigrali bez golova

Image
Foto: AP Images

Utakmica je organizirana pod posebnim mjerama osiguranja zbog straha da ju katalonski separatisti ne prekinu

18.12.2019.
21:58
AP Images
VOYO logo

U jednom od najvećih nogometnih derbija na svijetu, španjolskom "El Clasicu" Barcelona i Real Madrid su na Camp Nou prvi put nakon 17 godina odigrali bez golova.

Utakmica se trebala igrati 26. listopada, ali je odgođena zbog sigurnosnih razloga nakon što je Kataloniju zahvatio val prosvjeda uzrokovanih uhićenjem devet katalonskih separatističkih vođa.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to zanimljiv dvoboj, ali nažalost, daleko od spektakla koji smo očekivali. Bilo je prilika na obje strane, ali ne i golova. Za razliku od čak osam žutih kartona! 

Posljednji put su Barca i Real odigrali bez golova u prvenstvu prije čak 17 godina na Camp Nouu. Ivan Rakitić odigrao je cijeli susret za Barcu, a Luka Modrić kod Reala ušao je u igru u 80. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barca je ovom utakmicom produžila niz bez poraza u "El Clasicu" na sedam utakmica (četiri pobjede i tri remija), a zadnji put je u najvećem derbiju izgubila u kolovozu 2018. 

Prvu priliku na utakmici imali su gosti u 17. minuti. Nakon ubačaja iz kornera Casemiro je pucao glavom, ali je Pique glavom s gol-linije spasio vlastitu mrežu. U 30. minuti s gol-linije je spašavao i Sergio Ramos nakon što je pucao Messi. U 41. minuti  ponovno prijeti Barcelona, Messi je prebacio obranu Reala zaposlivši Albu, no branič domaćeg sastava je loše pucao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"El Clasico" organiziran pod posebnim mjerama osiguranja

U drugom dijelu prvu priliku imala je "Blau Grana", ali se Messi u 59. minuti smotao pred golom. Deset minuta kasnije zaprijetio je Real, ali je Bale pucao kraj gola. U 73. minuti Velšanin je zabio za vodstvo gostiju, ali je pogodak poništen nakon pregleda VAR-om jer je asistent Mendy bio u zaleđu.

"El Clasico" je organiziran pod posebnim mjerama osiguranja zbog straha da katalonski separatisti ne prekinu utakmicu. Naime, internetska platforma Demokratski tsunami pozvala je zagovornike katalonske neovisnosti na masovni prosvjed kraj stadiona Camp Nou, a odazvalo se nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednici su mahali natpisima "Španjolska, sjedni i razgovaraj" kojima traže od španjolske vlade pregovore oko organiziranja referenduma o nezavisnosti te puštanje osuđenih političara.

Derbi je osiguravalo više od 4000 policajaca, pri čemu ih je oko tisuću raspoređeno oko stadiona Camp Nou, a zanimljivo igrači obiju momčadi bili su smješteni u istom hotelu zbog osiguranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema procjenama, utakmicu je putem televizijskih ekrana pratilo oko 650 milijuna gledatelja iz više od 180 zemalja. 

Na ljestvici vode Barcelona i Real Madrid sa po 36 bodova, dok je Sevilla treća sa 31 bodom. Getafe na četvrtom mjestu ima 30 bodova, a peti je Atletico Madrid sa 29 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo