OVIH 10 UTAKMICA JE MODRIĆU DONIJELO ZLATNU LOPTU: / France Football izdvojio njegove najbolje nastupe u 2018.

Image
Foto: AFP, PIERRE-PHILIPPE MARCOU

U ponedjeljak je osvojio treće veliko međunarodno priznanje nakon što su ga prethodno krovne nogometne organizacije UEFA i FIFA proglasile najboljim igračem Europe i svijeta u 2018. godini.

4.12.2018.
12:36
AFP, PIERRE-PHILIPPE MARCOU
VOYO logo

Nakon što je proglašen najboljim nogometašem u 2018. u izboru France Footballa, ugledna tiskovina objavila je popis od deset utakmica u kojima je LukaModrić briljirao i koje su mu donijele Zlatnu loptu.

Prva je odigrana 3. veljače kada je Real kiksao protiv Lenvantea odigravši tek 2-2. Veznjak je briljirao tijekom tog susreta, razigravao je momčad, dobro se kretao među linijama, bio okomit, gurao suigrače u prilike, a čak je u završnici skoro riješio utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još jedan težak dan za Real, nikako da ostvarimo tri ili četiri pobjede zaredom. U međuvremenu, trebali bismo klonirati Modrića prije nego što bude prekasno. Kakav je to igrač", napisao je tada Alvaro Arbeloa na Twitteru.

Nastupi u Ligi prvaka

Druga utakmica odigrana je 14. veljače. U osmini finala Lige prvaka Real je slavio kod PSG-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"PSG-ov igrač Giovani Lo Celso još uvijek sigurno pamti kako se Modrić poigrao s njime u prvoj utakmici. Raal je slavio s 3-1, a Modrić je bio zaslužan za odlučujući pogodak Cristiana Ronalda. Ta akcija perfektno dočarava njegovu predstavu: dinamika, tehnika, altruizam, preciznost. Ukratko, sjajno umijeće", pišu Francuzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, 25. travnja i 1. svibnja briljirao je tijekom polufinala Lige prvaka s Bayernom.

"Modrić je ostavio veliki trag u posljednje tri utakmice Real Madrida te sezone. Prva je bila na Allianz Areni protiv Bayerna. Real je slavio s 2-2, a Martinez, Rodriguez i Müller nisu se vidjeli. Modrić ih je uništio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalu Lige prvaka 26. svibnja još je jednom potvrdio svoju kvalitetu. U toj utakmici nije zabio niti je asistirao, ali imao je ogroman utjecaj na igru te ga je France Football uz Benzemu ocijenio najvišom ocjenom.

Najbolji u Rusiji

Nakon toga uslijedilo je Svjetsko prvenstvo, a Francuzi su izdvojili četiri utakmice s turnira. Riječ je o obračunima s Argentinom, Rusijom, Engleskom i Francuskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U posljednjih deset godina nismo vidjeli toliko dobrog veznjaka, koji dodaje, vodi igru momčadi, dribla, lomi suparnike tako uspješno vraća loptu u posjed", prisjetili su se Francuzi svog osvrta nakon finala.

Deseta utakmica koju spominju odigrana je 19. rujna u prvom kolu ovosezonske Lige prvaka. Real je ugostio Romu, a Modrićevo dodavanje za Garetha Balea za 2-0 bilo je spektakularno. U toj utakmici imao je više od 90% preciznih dodavanja i ogroman utjecaj na igru i rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo