OVAKVE POHVALE OD LEGENDE NI SAM RAKITIĆ NIJE OČEKIVAO: /

'On je poput Puyola, uvijek zna što treba napraviti'

Image
Foto: AFP

Veznjak briljira ove sezone i momčad je postala nezamisliva bez njega.

6.4.2018.
22:06
AFP
VOYO logo

Ivan Rakitić zablistao je srijedu na utakmici Barcelone i Rome. Hrvatski reprezentativan bio je igrač susreta te je još jednom svima pokazao da mu je mjesto u jednom od najjačih klubova na svijetu. Koliko je zapravo važan trener Ernesteu Valverdeu govori činjenica da je zaigrao u gotovo svakoj utakmici ove sezone.

Španjolska Marca objavila je u četvrtak tekst gdje su ga prozvali plućima Valverdeove momčadi. Napominju kako je lani skoro napustio klub jer nije imao dobru godinu, ali da se situacija promijenila nakon dolaska Ernesta Valverdea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On mu je jasno rekao da će biti jedan od ključnih igrača, a tome svjedoči podatak da je samo Messi prikupio više minuta od njega", pišu Španjolci.

Bivši kapetan Barcelone Tente Sanchez također ga je pohvalio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je poput Puyola jer ima veliki kapacitet da zna što će se u igri dogoditi. Rakitić nije nogometaš s velikim fizičkim predispozicijama, a nije ni najbrži. Međutim, zna se postaviti na terenu tako da može izabrati pravi trenutak u kojem je u prednosti da dođe do lopte", kazao je.

Marca je nadodala kako je inteligenciju demonstrirao ni kada je prihvatio svoju ulogu u momčadi.

"Zna da je samo jedan od igrača. Messi je zvijezda, a oko njega su Suaerz, Iniesta i lani Neymar", pišu i citiraju Rakitićevu izjavu da će ako je potrebno trčati i 10 000 metara za Messija. Upravo to i radi jer ima najviše pretrčanih metara po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne treba zaboraviti da je došao iz Seville gdje je bio glavna zvijezda u momčadi", podsjeća Tente.

Prihvaćanje nove uloge značilo je da više neće toliko ići naprijed kao što je bilo ranije i zbog toga i manje zabija. Španjolci navode kako je to još jedna njegova osobina koja pokazuje koliko je inteligentan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prilagodio se raznim pozicijama i uvijek zna što treba napraviti. Također, od prvog mjeseca u klubu brzo se prilagodio stilu igre", zaključio je Tente, a Marca za kraj nadodala da se 'to čini jednostavnim, ali očito nije'.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo