Ovako je Hajduk usred Zagreba rasturio Dinamo!

Veliki subotnji derbi između Dinama i Hajduka u Maksimiru već je sada jedan od onih za koji se može reći da će biti zapamćen.

17.3.2011.
14:50
VOYO logo

Dva slavna kluba na tablici dijeli samo pet bodova, atmosfera se nabrijava u oba tabora, Torcida najavljuje dolazak 5.000 navijača, a i Zagrepčani masovno kupuju ulaznice potaknuti poklonima koje su im 'spakirali' mamićevci. Kada se u sve ubroji i subotnji prosvjed protiv Vlade, te najava Bad Blue Boysa da će utakmicu gledati u centru grada, po kafićima u Tkalčićevoj ulici, jasno je da bi to zaista mogao biti jedan od onih vječnih derbija.

U Zagrebu su samouvjereni i sigurni u svoju snagu, ali odlična atmosfera pred okršaj vlada i u Hajduku. Doduše, dobar osjećaj pred subotnju utakmicu imaju navijači, dok se trener Goran Vučević osjeća - praznovjerno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U rujnu 2008. godine Hajduk je posljednji put pobijedio Dinamo na Maksimiru, a ovo je prilika da se prisjetimo baš te utakmice, kad su puleni Branka Ivankovića ispadali smiješni usred Zagreba. Hajduk je i tada vodio Goran Vučević u bijeli su u tom njegovom jedinom velikom derbiju slavili 2:0 pogocima Gabrića i Ibričića, a moglo je biti i gore po domaćine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjećanje na tu utakmicu sviđa se i treneru Hajduka. Toliko da ne želi ništa promijeniti, hoće da sve bude kao 21. rujna 2008. godine. Tako da će bijeli noć uoči derbija prespavati u hotelu Sheraton u kojem su spavali i tada. Kasnije su mijenjali hotele, ali otkako su napustili Sheraton nisu pobijedili Dinamo.

Na put u Zagreb spremaju se brojni Hajdukovi pristaše. Tisuće bijelih u Maksimir će stići sa svih strana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će nas puno u Maksimiru, u zraku je zavladao nekakav optimizam, odavno nije bilo tako. Jedna pobjeda i svi smo poludjeli. A zamislite što bi tek bilo da Hajduk stalno pobjeđuje", najavio je Torcidin tajnik Stipe Lekić.

Vezane vijesti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201103150457006 arti-201103140926006 arti-201103120446006

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo