OTVORIO DUŠU: / Rakitić odgovorio na kritike da je glumio ozljedu protiv Turske i nahvalio izbornika Čačića kao nitko prije

Image
Foto: PIXSELL

Veznjak Barcelone i dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Ivan Rakitić poprilično je otvorio dušu u razgovoru za 24sata.

24.9.2017.
10:16
PIXSELL
VOYO logo

Nedavni teroristički napad ondje, jedna je od takvih situacija. Priznao je Rakitić da su ga minute dijelile od mjesta na kojem se napad dogodio i da je samo zahvaljujući inzistiranju supruge da ne idu u tom smjeru otišao s obitelji na drugu stranu baš u trenutku tragedije.

'Bogu hvala da sam poslušao suprugu'

"Bili smo jako blizu tog mjesta. S obitelji sam neposredno prije toga bio u centru grada i taman smo se spremali otići na mjesto gdje se dogodio napad. Ja sam htio ići tamo, ali supruga nije bila za to. Rekla mi je da je dan lijep i da je bolje da se djeca idu igrati u park koji smo im napravili ispred naše kuće. Hvala Bogu da sam je poslušao. Bili smo tri-četiri minute automobilom udaljeni od mjesta gdje se ta strahota dogodila. Sjeli smo u automobil i krenuli prema kući, kad mi je počeo zvoniti mobitel. Svi su zvali da pitaju gdje smo. Napad se dogodio baš u to vrijeme", prisjetio se Rakitić tragedije koja je potresla Španjolsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona, kao jedan od najjačih europskih nogometnih klubova, ovog je ljeta ostvarila rekordno visok iznos prodajom jedne od zvijezda momčadi. Neymar je karijeru nastavio u Paris Saint-Germainu u transferu koji je iznosio rekordnih 222 milijuna eura. Rakitić žali zbog rastanka s brazilskim napadačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'S Neymarom je otišao dio mene'

"S Neymarom je iz Barcelone otišao i dio mene. On je bio jedan od igrača s kojima sam bio u najboljim odnosima u svlačionici. Često se čujemo, sjajno mu je u Parizu, kupio je kuću i sretan je. Sretan je i zbog toga jer je otišao u klub gdje mu valjda igra pola reprezentacije, razumijem ga. Poželio sam mu sreću, a tko zna što život nosi. Možda opet jednom zaigramo skupa u klubu. On je moj dobar prijatelj i želim mu sve najbolje u PSG-u."

Image
Foto: AFP

I bez njega u momčadi, ciljevi se nisu mijenjali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao i uvijek u klubu ovakve veličine i tradicije, želimo osvojiti apsolutno sve trofeje. U Barceloni je to uvijek isto. Imperativ su europski naslov i naslov španjolskog prvaka", priznaje Rakitić koji se potom okrenuo reprezentaciji.

'Idemo u Rusiju'

Dvije utakmice prije kraja kvalifikacijskoj ciklusa za odlazak na Svjetsko prvenstvo, Hrvatska, pred kojom su ogledi protiv Finske i Ukrajine, drži vodeću poziciju u svojoj grupi I. Uvjeren je Rakitić da će Vatreni sljedeće godine igrati u Rusiji koja organizira najveću svjetsku nogometnu smotru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unatoč svemu što se događalo, i dalje držimo to prvo mjesto te sam uvjeren da ćemo na njemu ostati i nakon raspleta skupine. Iskreno, ne razmišljam puno o Ukrajini. Najvažnije nam je pobijediti Finsku i vratiti se na pobjedničke staze nakon nesretnog poraza u Turskoj. Kad riješimo Fince, bit će nam puno lakše protiv Ukrajinaca."

Morao se dotaknuti i kritike da je zbog ozljede propustio utakmicu protiv Turske, a samo koji dan asnije nastupao za Barcelonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Čačić je naš prvi adut'

"Vidio sam da se u hrvatskim medijima pisalo u stilu ‘kako mogu igrati za Barcelonu, a ne za Hrvatsku’. Iskreno, nisam mogao vjerovati kad sam vidio pojedine komentare. A istina je ovakva. Protiv Kosova sam osjetio zatezanje u zadnjoj loži. Doktor Boris Nemec, ugledni europski liječnik, sugerirao mi je da ne igram utakmicu u Turskoj i ne riskiram moguće pogoršanje ozljede. S tim se složio i izbornik Čačić, koji mi je rekao kako ni u kojem slučaju ne smijem riskirati jer bih se u tom slučaju mogao teže ozlijediti i propustiti ove dvije ključne utakmice koje nas čekaju. Dogovorili smo se da se vratim u Barcelonu. Nisam trenirao tri dana, situacija s mišićem bila je puno bolja i trener je odlučio da igram protiv Espanyola. Žao mi je zbog tih nekih komentara jer za Hrvatsku sam uvijek davao sve. Koliko sam samo puta zaigrao, a da ni liječnici ni izbornici nisu znali da me boli i da sam načet. Stisnuo bih zube i ginuo za svoju Hrvatsku. To sam napravio puno puta, ali ovaj put se jednostavno nije smjelo riskirati."

Image
Foto: PIXSELL

Unatoč slabijim rezultatima koje Hrvatska u posljednje vrijeme ostvaruje, izbornik Ante Čačić uživa povjerenje cijele svlačionice. Upitan jesu li igrači uz izbornika, Rakitić je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da jesmo. I to svi do jednoga. Ante Čačić dobro vodi ovu reprezentaciju i uvjeren sam da će nas on odvesti u Rusiju. Naš izbornik je naš prvi adut u borbi za Rusiju."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo