OTPISANI VATRENI UDARIO PO ČAČIĆU: / 'Ferrari treba znati voziti. Ako mu je ovo uspjeh, onda je trener za male stvari'

Image

Više od tjedan dana nakon ispadanja Hrvatske s Europskog prvenstva i dalje traju rasprave o tome je li naša reprezentacija mogla napraviti bolji rezultat u Francuskoj.

4.7.2016.
13:00
VOYO logo

Hrvatska je u osmini finala izgubila od Portugala pogotkom Ricarda Quaresme u završnici drugog produžetka. Samo koji dan ranije Vatreni su u posljednjem kolu grupne faze svladali branitelja naslova Španjolsku (2-1) i očekivanja su bila ogromna. No, slab nastup protiv Portugala ugasio je snove.

'Otvoren put do finala'

Da je Hrvatska trebala ostvariti bolji rezultat ne Euru slaže se i bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić kojeg izbornik Ante Čačić nije imao u planovima. Posljednji je put za nacionalnu momčad igrao u rujnu prošle godine, a reprezentativnu je karijeru zaključio s 58 nastupa i jednim pogotkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Danijel Pranjić

"Šteta što nismo napravili bolji rezultat, imali smo praktično otvoren put do finala, kad sad pogledamo. Ali na kraju taj Ferrari treba znati voziti. Nije to za svakoga", istaknuo je Pranjić u razgovoru za Sportske novosti.

'Ako je Čačiću savjest čista...'

Dodao je da je bio vrlo optimističan nakon utakmica u skupini, pa je i za njega poraz od Portugala bio šok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam je li bila taktika izbornika da odigramo tako ili što se događalo, ali jedan takav Portugal ne proći s ovim igračima, po meni je to neuspjeh. Opet, igrali smo najbolji nogomet na Euru i morali smo ići puno dalje. Izbornik će vjerojatno znati što je dobro i loše napravio, uvijek trebaš biti samokritičan, kako mi nogometaši, tako i izbornici i treneri. On najbolje zna gdje je pogriješio, bi li nešto mijenjao, ako je njemu savjest čista, tko smo mi da mu sudimo. Čačić je bio glavni i odgovoran za sve. Ako je njemu ovo uspjeh super, ali kad pitate bilo kojeg igrača hrvatske reprezentacije, reći će da smo trebali ići daleko. Pogotovo kakvu smo ekipu imali i kakav smo nogomet igrali. Kad sve sagledaš, ako je to izborniku uspjeh i ako će on to slaviti, onda je trener za male stvari. Ako dečki igraju u Realu i Barceloni, oni su stvoreni za velike stvari", zaključio je Pranjić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo