OTKRIVEN PRAVI RAZLOG ZAŠTO JE POTJERAN MUSLIN: / Srbija u šoku zbog otkaza čovjeku koji ih je odveo na SP

Image
Foto: PIXSELL

Regijom je odjeknula vijest kako Slavoljub Muslin više nije izbornik srpske nogometne reprezentacije. Tijekom ponedjeljka ta informacija trebala bi postati i službena.

30.10.2017.
14:14
PIXSELL
VOYO logo

Tim više što je Muslin s orlovima izborio izravni plasman na Mundijal u Rusiju sljedećeg ljeta, pa je zbog toga odluka FSS-a šokantna. Srpski mediji pišu kako je FSS ne želi više na klupi Muslina jer u Savezu nisu bili zadovoljni kako je reprezentacija igrala u posljednje dvije kvalifikacijske utakmice protiv Austrije i Gruzije.

Muslin je, istina, ostvario jedini postavljeni cilj i nakon osam godina vratio Srbiju na Svjetsko prvenstvo. No, to sad za čelnike FSS-a, očito, više nije bitno. Postoji nekoliko verzija zašto je Muslim dobio otkaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POTRES U SRBIJI: Savez mijenja izbornika koji ih je odveo na SP, na klupu sjeda ikona YU nogometa

Prosinečki na klupi Srbije?!

Ona koja je najviše odjeknula u regiji je da u Savezu žele na izborničko mjesto dovesti Roberta Prosinečkog koji nije htio produžiti ugovor s azerbajdžanskim nogometnim savezom zato što želi nove izazove u karijeri. Ta informacija osvanula je u hrvatskim i srpskim medijima, ali teško je reći koliko ta informacija, odnosno sama priča, "pije vodu".

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

14.10.2016., Zagreb - Robert Prosinecki, bivsi nogometas te sadasnji izbornik Azerbajdzana. Photo:

Dragan Stojković Piksi ne želi na klupu 'orlova'

Ona realnija je ta da su u Savezu htjeli napraviti mjesta za dolazak Dragana Piksija Stojkovića, jednu od najvećih legendi ex-yu nogometa, ali kako sad stvari stoje on u ovom trenutku ne želi taj posao. Stojković trenutno obavlja dužnost trenera kineskog kluba Guangzhou R&F, a tamo zarađuje oko pet milijuna eura po sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, pojavila se priča da FSS nudi Muslinu šest plaća i premiju za plasman na Svjetsko prvenstvo, a on tom ponudom nije fasciniran, pa Savez i Muslin nisu mogli naći zajednički jezik.

Muslin potjerao Sergeja Milinkovića-Savića

No, prema srpskim medijima glavni razlog otkazu navodno je taj zato što je Muslin potjerao Sergeja Milinkovića-Savića, nogometaša Lazija koji igra u sjajnoj formi. Lazio za njega traži 100 milijuna eura, prate ga Juventus, Manchester United, Manchester City i drugi velikani, ali za njega nije bilo mjesta u reprezentaciji zbog sukoba s Muslinom. 'Orlove' će prema najavama u predstojećim prijateljskim susretima najvjerojatnije voditi Mladen Krstajić, dosadašnji Muslinov asistent.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, kao kandidati za izbornik Srbije spominje se i bivši izbornik Slovačke Vladimír Weiss kome je na kraju kvalifikacija istekao ugovor s gruzijskim nogometnim savezom, ali i ime aktualnog izbornika Crne Gore Ljubišu Tumbakovića.

No, kako piše srpski Žurnal jedina dva kandidata za izbornika Srbije su Aleksandar Stanojević i Ivica Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo