OTKRIVA LI OVO ZAŠTO JE REAL U PADU? /

Nevjerojatan podatak možda je najbolji dokaz zbog čega Real predaje krunu ove sezone

Image
Foto: AFP
4.12.2017.
11:01
AFP
VOYO logo

Sve je dodatno ukrašeno i popratnim trofejima, poput onog za osvojeno Svjetsko klupsko prvenstvo ili pak Uefin superkup, a navijači su uživali i u demoliranju Lionela Messija i društva u utakmicama Španjolskog superkupa sredinom kolovoza. Danas je situacija u potpunosti drugačija.

Velik zaostatak

Samo najveći optimisti vide Real kao prijetnju Barceloni i njenoj pratnji za La Ligin trofej iako i katalonski klub pokazuje znakove zamora materijala u borbi na tri fronta. Bodovni jaz koji razdvaja vodeću Barcelonu od četvrtoplasiranog Real Madrida iznosi osam bodova (36-28) nakon odigranih četrnaest utakmica pa mnogi navijači kluba u svemu vide rasplet situacije kakvom se nisu nadali pred početak obrane naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je situacija nesvakidašnja najbolje će reći podatak da najjači madridski klub ovako loš ulazak u ligaški dio sezone nije imao od 2008/09 kada su nakon četrnaest uvodnih kola bili na 26 osvojenih bodova. Slavila je tada naslov Barcelona.

Cristiano Ronaldo posebna je priča. Mizerna dva pogotka u deset ligaških utakmica (i iz 68 udaraca) igrača čija je tržišna vrijednost sto milijuna eura (a transfer bi to vjerojatno i premašio) dokaz su žestokog pada forme, no u cijeloj priči postoji nešto što možda i najviše sugerira na probleme u Realu. Dio toga otkrivaju izjave pojedinaca iz svlačionice, pa tako i ona Ronaldova u kojoj je optužio suigrače za nedovoljan broj lopti, a 'on daje sve od sebe', dio se odnosi na očito zategnute odnose među zvijezdama koje su u sukobu (klan Ronaldo, klan Ramos), a dio - na stranu ozljede, one ne mogu biti alibi sastavu krcatom kvalitetom - otkriva i statistički podatak koji možda sve i potvrđuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema tu komunikacije

Naime, na subotnjem gostovanju kod Athletica, momčadi koja je u nizu od šest ligaških utakmica bez pobjede, Real je odigrao 'nulu' i uzeo samo bod. Kakva je pritom bila suradnja napadača momčadi otkrivaju ove brojke:

Prevedeno, Ronaldo je na San Mamesu trinaest puta pokušao dodati loptu suigračima, Karim Benzema deset, no niti jedan od ta 23 pokušaja nije bio usmjeren suigraču iz vrška napada. Može se ovo samo možda pokušati opravdati mogućnošću traženja igrača u boljem položaju, ali da baš niti jednom nisu pogledali jedan drugoga, i to uzme li se u kontekst Ronaldova jadikovka o premalom broju lopti koje dobiva i zvjezdanog statusa koji uživa i prema kojem većina suigrača loptom traži baš njega, stvari postaju malo sumnjive. Ili jasnije u kontekstu Realovog bodovnog konta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo