OTKRIO ISTINU DESET GODINA KASNIJE: / 'Đavolji glas mi je govorio da opalim Rafu u glavu'

Image
Foto: AFP

Umirovljeni poljski golman Jerzy Dudek otkrio je u autobiografiji koja bi uskoro trebala ugledati svjetlo dana da je svojedobno htio nokautirati tadašnjeg trenera Liverpoola Rafaela Beniteza.

22.4.2016.
9:32
AFP
VOYO logo

Dudek je bio junak senzacionalnog Liverpoolova trijumfa u finalu Lige prvaka 2005. kada su Redsi protiv Milana nadoknadili zaostatak 0-3, pa potom slavili boljim izvođenjem jedanaesteraca. No, svega nekoliko mjeseci kasnije Poljak je pao u drugi plan jer je Benitez preferirao Pepea Reinu.

'Bio sam bijesan'

Dudek je na zimu 2006. odlučio napustiti Liverpool i dogovorio je transfer u Köln, ali Benitez je stalno odgađao pregovore između dva kluba. Na kraju je, posljednjeg dana prijelaznog roka, rekao poljskom golmanu da ga neće pustiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam bijesan na njega, kiptio sam, a đavolji glas u glavi mi je govorio 'opali ga u lice, opali ga i pustit će te u Njemačku'. Iskreno, stvarno sam razmišljao o tome da udarim Rafu. No, u tom su mi trenutku kroz glavu prošle posljedice takvog čina. Bi li me pustio? Ili bi samo došlo do velikog medijskog skandala? Ne znam kako, ali uspio sam se zaustaviti. Ne bi izgledalo dobro u mome životopisu da sam udario trenera koji je osvojio Ligu prvaka samo koji mjesec ranije. No, i dalje sam bio ljut", napisao je Dudek u autobiografiji A Big Pole In Our Goal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bio je hladan i nečovječan'

Nekadašnji poljski nogometni reprezentativac tvrdi da ga je najviše uznemirilo Benitezovo bezdušno ponašanje.

"Osjećao sam da je nepravedan prema meni, ali Rafa je jednostavno bio takav. Sve je radio hladno, gotovo nečovječno, jer je njemu to bio samo posao. Morao je štititi svoje interese, ali nije bilo lako to podnositi", dodao je Dudek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo