OSIJEK U DRAMATIČNOJ UTAKMICI SVLADAO LOKOMOTIVU I STIGAO NA KORAK DO DINAMA: / Pilj i Mierez donijeli Bjelici šestu uzastopnu pobjedu

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Dvoboj Osijeka i Lokomotive trebao se originalno odigrati početkom listopada, ali je odgođen zbog koronavirusa u redovima zagrebačke ekipe

4.11.2020.
18:50
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

U zaostalom susretu osmog kola Prve HNL Osijek je na stadionu Gradski vrt pobijedio Lokomotivu sa 2-1 probivši se na drugo mjesto ljestvice.

Image
'KAD VAM SE ČINI DA SE SVE RASPADA...': /

Novi šef na Poljudu lupio šakom od stol, krenuo s čistkom u klubu, i poslao 'tajanstvenu' poruku

Image
'KAD VAM SE ČINI DA SE SVE RASPADA...': /

Novi šef na Poljudu lupio šakom od stol, krenuo s čistkom u klubu, i poslao 'tajanstvenu' poruku

Utakmica se trebala igrati 18. listopada, no odgođena je zbog pozitivnih nalaza na koronavirus. Dvojica igrača "lokosa" bila su zaražena koronavirusom, a još petorica su imala povećanu tjelesnu temperaturu, što je jedan od simptoma COVID-a 19, pa je uslijedila jedina logična odluka, odgoda utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uragansko prvo poluvrijeme

Osijek je poveo u 9. minuti sjajnom golom Marina Pilja iz slobodnog udarca s više od 20 metara. Osječki veznjak je prebacio "živi zid" i poslao loptu u sam desni gornji kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 39. minuti Ramon Mierez je povećao prednost domaćina pogodivši iz kaznenog udarca za 2-0. Argentinski napadač nije najbolje izveo udarac, Hendija je umalo obranio, no lopta je ipak završila u mreži. Kazneni udarac je skrivio Petrak oborivši Lončara.

Osijek je u minutama koje su uslijedile imao nekoliko odličnih prilika za treći pogodak koji bi riješio pitanje pobjednika, no Hendija je spašavao goste, a kada nije uspio on, ispriječila se greda, kao u 52. minuti kada je pucao Erceg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesta uzastopna pobjeda

Lokomotiva se vratila u život u 73. minuti kada je Chajia lijepo pogodio sa 14 metara. Do kraja susreta gosti su lovili remi, ali nisu uspjeli i momčad Nenada Bjelice je upisala šestu uzastopnu pobjedu nakon dva uvodna poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Dinamo sa 23 boda, Osijek je sada drugi sa 19 bodova, dok je Gorica pala na treće mjesto sa 16 bodova.

Lokomotiva je ostala na sedam bodova koliko ima Varaždin na posljednjem mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Prva hrvatska nogometna liga, 8. kolo Stadion Gradski vrt, 17.00 sati

Osijek - Lokomotiva 2:1 (Pilj 9', Mierez 40'; Chajia 73')

Osijek: Ivšić, Silva, Kleinheisler, Majstorović, Jugović, Erceg, Mierez, Jurčević, Lončar, Pilj, Bohar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva: Hendija, Kovačić, Osmanković, Marković, Karačić, Čeliković, Petrak, Đira, Aliyu, Malikji, Tuci


Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 4' Gotova je utakmica, Osijek je s 2:1 pobijedio Lokomotivu.

90' + 2' Osječani pokušavaju sačuvati svoju prednost do kraja susreta, sada je Jurčević zbog odugovlačenja pri izvođenju auta dobio žuti karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' Još će se igrati najmanje četiri minute sudačke nadoknade na Gradskom vrtu.

85' Zamalo su Osječani riješili pitanje pobjednika. Pilj i Bohar su imali dvije dobre šanse u razmaku od jedne minute, ali nisu ih najspretnije iskoristili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' Čokaj je pokušao glavom, ali njegov udarac ide pored gola Osijeka.

80' Ohrabio je ovaj pogodak nogometaše Lokomotive koji sada izgledaju kao puno opasnija ekipa i ne bi čudilo da u zadnjih 10 minuta stignu do izjednačenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

73' GOL Lokomotiva je smanila na 2:1, zabio je Chajia dobro osmjerenim udarcem po zemlji s dvanestak metara.

68' Nova ogromna šansa za Osijek, pravo je čudo da je rezultat samo 2:0. Nakon slabije reakcije gostujuće obrane Kleinheisler je izbio sam pred Hendiju, ali golman Lokosa to izvrsno odbija. U nastavku akcije Hendija je zaustavio i Miereza koji je pokušao odbijenu loptu pospremiti u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Damjan Bohar, Fran Karačić

53' Osječani nemaju namjeru stati. Kleinheisler je pucao glavom s 10 metara, ali promašuje okvir gola.

52' Kakva šansa za domaćine. Bohar je nakon krasne akcije idealno poslužio Ercega koji s osam metara pogađa gredu. U nastavku akcije pucao je Silva s 20 metara, ali taj udarac Hendija odbija u korner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Fran Karačić, Mario Jurčević

48' Nova opasna situacija pred golom Lokomotive nakon novog ubačaja Bohara, ali rezultat se ne mijenja.

47' Ogromna prilika za Osijek na samom startu drugog poluvremena - Bohar je ubacio prema Mierezu, ali Osmankoviću posljednjem trenutku otkalnja opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Trener Lokomotive Goran Tomić u nastavak ulazi s dva nova igrača. Tahiraj je ušao umjesto Malikija i Kallaku umjesto Čelikovića.

46' Počelo je drugo poluvrijeme u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Gotovo je prvo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' Kakva šansa za Osijek. Sada je vrlo lagano moglo biti 3:0, ali Hendija je s dvije vrhunske reakcije spasio goste od pravog potpa u prvom dijelu.

40' GOL Mierez je realizirao penal i Osijek vodi 2:0. Vratar Lokosa Hendija je pročitao njegov udarac koji nije bio pretjerano siguran, ali nije uspio sačuvati svoju mrežu.

39' Jedanesterac za Osijek. Lončar je srušen u kaznenom prostoru nakon ubačaja Bohara i sudac Kulušić odmah pokazuje na bijelu točku.

37' Novi žuti karton za Lokomotivu. Dobio ga je Petrak.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Ramon Mierez i Edis Malikji

33' Pilj ponovno opasno puca, ali Hendija brani. Osječani žele postići još jedan gol do kraja prvog dijela.

31' Gužva u kaznenom prostoru Lokomotive nakon jednog kornera, pucao je Lončar, ali Marković otklanja opasnost.

25' Novi pokušaj Lomkomotive, Petrak puca iz dobre pozicije nakon prodora Karačića, ali obrana domaćina to je uspjela blokirati.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Laszlo Kleinheisler i Edis Malikji

22' Igrač Lokomotive Đira srušio je s leđa Kleinheislera pa mu je sudac dao žuti karton.

21' Čini se da se Lokomotiva primirila nakon slabijeg početka. Gosti kontroliraju igru na sredini, ali ne uspijevaju kreirati opasniju situaciju pred golom domaćina.

18' Osijek je sada mogao udvostručiti vodstvo. Pilj je dobro pucao s 18 metara, ali lopta odlazi pored vratnice.

13' Prvi opasniji pokušaj Lokomotive, Karačić je bio u obećavajućoj prilici, ali nije bio precizan.

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Slavlje nogometaša Osijeka

9' GOL Osijek je poveo, zabio je Pilj koji je prekrasno pogodio iz slobodnog udarca s 26 metara. Golan Lokosa Hendija bio je nemoćan.

7' Osijek je bolje krenuo, nije lagano gostujućoj momčadi. Jurčević u šestnaestercu gostiju je glavom spustio loptu za Kleinheislera čiji volej s desetak metara ide pored okvira gola.

2' Domaći nogometaši su tražili jedanaesterac zbog igranja rukom Malijkija u kaznenom prostoru, ali sudac Kulišić je procijenio da to nije kazneni udarac.

1' Počela je utakmica.



Osijek i Lokomotiva u četvrtak na Gradskom vrtu igraju zaostalu utakmicu osmog kola Prve hrvatske nogometne lige.

Susret se originalno trebao igrati u listopadu, ali je odgođen jer su dvojica nogometaša Lokomotive bila pozitivna na koronavirus, a još petorica imala simptome koji ukazuju na moguću zarazu.

'Mi smo domaćini i favoriti'

Sada su ti problemi iza njih i sve je spremano za utakmici u kojoj se trećeplasirani Osijek može približiti samom vrhu tablice. Lokomotiva u ovaj susret ulazi kao preposljednja momčad 1. HNL sa sedam osvojenih bodova.

"Nije Lokomotiva sigurno po kvaliteti momčad koja zaslužuje mjesto pri začelju prvenstvene ljestvice. Odlazak većeg broja standardnih igrača morao se kod njih osjetiti, ali su se sada ipak kompletirali i neće nam biti lako s njima. Naprotiv, morat ćemo biti vrlo angažirani tijekom cijelog susreta da bismo ih svladali. Posebno cijenim njihovog trenera Tomića koji je odličan stručnjak, međutim, ipak smo mi ne samo domaćini nego i favoriti", poručio je igrač Osijeka Ante Majstorović.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo