Modri dobili pljusku! Dinamo 'nokautiran' u Osijeku!

Osijek je u zaostaloj utakmici jesenskog dijela prvenstva u Gradskom vrtu pobijedio Dinamo 2:1!

9.2.2013.
13:43
VOYO logo

Osijek. Gradski vrt. Gledatelja: 2000. Sudac: Bruno Marić (Daruvar).

OSIJEK: Mikulić - Ibriks, Vrgoč, Smoje, Lešković - Pušić, Kurtović, Mišić, Kvržić - Pongračić, Perošević (od 90. Mandić).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Kelava -Vrsaljko, Jedvaj, Šimunić, Ibanez - Ademi - Tomečak (od 59. Krstanović), Brozović, Sammir, Čop (od 87. Leko) - Beqiraj (od 77. Rukavina).

STRIJELCI: 1:0 - Vrgoč (14), 1:1 - Ademi (79), 2:1 - Pušić (83). Trener DinamaKruno Jurčić je u najavi ovog dvoboja izjavio kako zagrebački klub ide u Osijek osvojiti tri boda koja će Modrima dati dodatnu komociju za planiranje daljnjih nastupa i kvalifikacija za Ligu prvaka, no nije se sve odvijalo prema njegovim zamislima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osječani su se pokazali kao 'tvrd orah' te su mu pokvarili planove pobjedom 2:1.

Domaćin je poveo u 14. minuti kada je mrežu zatresao Branko Vrgoč. Perošević je izveo udarac iz kuta, a najviši u skoku bio je Vrgoč koji je glavom skrenuo loptu prema Dinamovim vratima. Kelava je obranio, ali je lopta pala na nogu osječkom stoperu i ipak završila u mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je uspio izjednačiti u 79. minuti preko Ademija. Sammir je ubacio iz kornera, Krstanović glavom loptu vratio u sredinu, a nakon velike gužve Ademi je iz blizine pogodio mrežu.

No, samo četiri minute kasnije domaćini dolaze do novog vodstva i, pokazat će se, pobjede. Dinamo je krenuo po preokret, no primio je gol. Pušić je povukao kontranapad, Pongračić na lijevoj strani primio loptu i vratio ju Pušiću koji bez problema zabija za 2:1!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba istaknuti da je na vratima Osijeka sjajan bio Zvonimir Mikulić koji je u nekoliko navrata, pa i na samom kraju, odličnim reakcijama spašavao svoj gol i dao veliki doprinos ovoj pobjedi.

"Ne mogu reći da nas je Osijek iznenadio. Mi smo igrali svoju igru s kratkim pasevima koju smo vježbali, ali igrali smo u znatno drugačijim okolnostima nego što su bile na pripremama. Primili smo jeftini pogodak na početku utakmice koji je Osijeku dao dodatnu motivaciju i snagu da se brane. Pokušavali smo sa svih strana, imali smo dosta udaraca, pokušaja i poluprilika, a onda na kraju kada smo uspjeli izjednačiti vrlo smo jeftino primili drugi pogodak. Ne mogu reći da je mojim igračima nedostajalo želje i htijenja...Imali smo puno tih polusituacija, ali ono što me posebno zasmetalo je način na koji smo primili oba pogotka. Prvi je pogodak došao nakon prekida kada smo bili neoprezni, a drugi nakon čudne kontre koju smo trebali već na početku zaustaviti", izjavio je Jurčić za klupsku internetsku stranicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo