HNL proljeće / Osijek nadigran na Rujevici, navijači blagi prema Bjelici, ali suca ne štede: 'Zebec i VAR su dobro skrojili prvenstvo'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon teškog i pomalo neočekivanog poraza od Rijeke, navijači Osijeka su ogorčeni na suđenje, a njime nije sasvim zadovoljan ni trener Nenad Bjelica koji ipak ne smatra da je to glavni razlog posrtanja njegove momčadi

24.4.2022.
14:40
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Rijeka i Osijek su u subotu odigrali derbi 32. kola Prve HNL u kojem su domaćini pobijedili s 3:1. Bio je to ogled četvrte i druge momčadi prvenstva i dok su se Bijeli s Kvarnera serijom loših rezultata po svemu sudeći oprostili od utrke za naslov prvaka, Bjeličina momčad je vrlo optimistično dočekala susret na Rujevici u kojem bi mu pobjeda donijela prvo mjesto, makar na jedan dan.

Image
HNL proljeće /

Rijeka pregazila Osijek i napravila golemu uslugu Dinamu i Hajduku

Image
HNL proljeće /

Rijeka pregazila Osijek i napravila golemu uslugu Dinamu i Hajduku

Ipak, rasterećena Rijeka je rano došla u vodstvo pogotkom Roberta Murića iz jedanaesterca nakon što je Čeberko igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Igrači Gorana Tomića su nakon toga dominirali, a Ivušića je okvir gola spašavao još dva puta da bi pred kraj prvog dijela kapitulirao još jednom. Ovog puta strijelac je bio Haris Vučkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeci poništena dva pogotka, Osijek žali za nedosuđenim jedanaestercem

Bjelica je zamjenom Caktaša i promjenom formacije pokušao vratiti svoju ekipu u pravi ritam no doživio je hladan tuš već u 48. minuti kada je Drmić iz blizine podigao riječku prednost na 3:0. Do kraja su Osječani uspjeli smanjiti preko Mancea.

Treba zabilježiti i spornu situaciju u 56. minuti kada je Kleinheisler pao u kaznenom prostoru no umjesto penala dobio je žuti karton zbog simuliranja. Također, Rijeci su opravdano poništena dva pogotka Drmića, jer je drugi topnik lige oba puta bio u zaleđu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Očekivali smo takav kriterij suđenja'

Nakon dvoboja, Nenad Bjelica je bio razočaran predstavom svojih igrača, a nije izostala ni samokritika u kojoj je utvrdio kako očito 'nije dobro pripremio ekipu za ovaj susret'. No usprkos tome, dio krivice za rezultat je prebacio i na suca utakmice.

"Čestitao bih Rijeci na zasluženoj pobjedi. U prvih 45 minuta su zabili dva gola, a mogli su još koji. Za prvi gol Rijeke nisam siguran da je bio regularan, ali očekivali smo takav kriterij suđenja. No ne bi bilo u redu da se vadimo na suđenje. Bili smo sramotni u prvom poluvremenu", rekao je Nenad Bjelica nakon utakmice na Rujevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razočarani su i navijači Osijeka koji su čvrsto vjerovali da ove sezone njihov klub može ugroziti Dinamo. Oni su, pak, relativno blagi prema Bjelici, a njihova ljutnja je uglavnom usmjerena prema zalaganju i kvaliteti igrača na terenu te ponajviše prema sucu Zebecu.

Image
Foto: screenshot Facebook

'Dokle je ovakvog suđenja, nema smisla igrati ligu'

"Zebec i VAR su ovom utakmicom dobro skrojili prvenstvo, žalosno", piše jedan od komentatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično razmišljaju i ostali.

"Pokradeni smo žešće. Idemo dalje. Još postoji minimalna šansa da budemo prvaci", navodi drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sudac je bio najbolji igrač Rijeke…", napisao je još jedan od navijača Osijeka.

Image
Foto: screenshot Facebook

"Dokle je ovakvog suđenja, nema smisla igrati ligu. Kad te izmesare u utakmici s Rijekom, što će tek biti protiv Dinama??? Danas je igra bila užasna, ali barem meni ostaje žao zbog nepoštenog suđenja", piše jedan od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju poslijepodne u 32. kolu igraju preostala dva kluba koji se bore za titulu. Trećeplasirani Hajduk gostuje kod Slaven Belupa u Koprivnici bez Marka Livaje i Nikole Kalinića, a Dinamo u 19 sati igra na gostovanju u Gorici. Dinamo je trenutno prvi s 66 bodova, Osijek ima utakmicu više i dva boda manje, a treći je Hajduk s 62 boda i utakmicom manje od Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo