start iz snova / Osijek na otvaranju sezone demolirao Hajduk na Gradskom vrtu!

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U derbiju na startu prvenstva Osječani su deklasirali Hajduk, koji je u odličnoj utakmici na Gradskom vrtu poveo, a potom primio četiri gola

30.7.2018.
8:01
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

U zadnjem susretu 1. kola Prve HNL u Osijeku su nogometaši Osijeka pobijedili Hajduk s 4-1 (2-1). 

U derbiju na startu prvenstva Osječani su deklasirali Hajduk, koji je u odličnoj utakmici na Gradskom vrtu poveo, a potom primio četiri gola. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj je započeo spektakularno, s tri pogotka u prvih dvadesetak minuta. U 12. minuti Hajduk je poveo golom kapetana Zorana Nižića koji je ubačaj s kuta Gyourcsa sačekao na prvoj vratnici i pogodio mrežu. U 19. minuti Osječani su izjednačili sjanim golom Nigerijca Ezekiela Hentya koji je škaricama s desetak metara pogodio svladao vratara Hajduka Duku, a samo dvije minute kasnije ubačaj Grgića s desne strane Robert Mudražija posprema iz blizine u mrežu. 

U 58. minuti se teže ozlijedio vratar Splićana Tomislav Duka, a u 64. minuti teško griješi stoper Hajduka Lopez koji u svom šesnaestercu gubi loptu i ruši Bočkaja, a s "bijele točke" Haris Hajradinović vara mladoga vratara Ljubića. U 80. minuti ozlijedio se i Nižić, a kako su sve zamjene bile već napravljene, Splićani su ostatak utakmice igrali s igračem manje. U trećoj minuti sudačke nadoknade Brazilac Guti Tomelin glavom pogađa za konačnih 4-1. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred 4000 gledatelja na stadionu Gradski vrt sudio je Jović iz Zagreba. 

Strijelci: 0-1 Nižić (12), 1-1 Henty (19), 2-1 Mudražija (21), 3-1 Hajradinović (65-11m), 4-1 Tomelin (90+3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo