POJAVIO SE DETALJ IZ NEYMAROVE KARIJERE KOJI SU MNOGI ZABORAVILI: / Malo je nedostajalo da prije osam godina završi na Otoku

Image
Foto: AFP

Santos je zaradio jako puno novca na Neymaru, a moglo se dogoditi i da zarade puno manje

19.10.2018.
8:52
AFP
VOYO logo

Vjerojatno je svima dobro poznato u kojim je okolnostima Neymar odradio svoj transfer u Barcelonu, a sigurno nema nikoga tko prati sport tko barem u prolazu nije čuo da je u PSG stigao za preko 200 milijuna eura. Međutim, ono što mnogi ne znaju je da je mogao završiti na Otoku za puno, puno manje novca.

Prije osam godina trener West Hama bio je Avram Grant, a najzanimljiviji igrači za dovođenje u Europu s južnoameričkog tržišta bili su Neymar i Ganso. Ovaj drugi bio je zvučnije ime i mnogi su mislili da je novi Ricardo Kaka, a Neymar je tek počeo osvajati skaute velikih klubova, pisao je tada Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skoro završio u Engleskoj

Tako je, u to vrijeme financijski potentni West Ham, pokušao za 16 milijuna funti u svoje redove dovesti Neymara, a za Gansa je sličan iznos ponudio Lyon. Obojica su bili igrači Santosa i za obojicu su odbijene ponude jer su smatrali da nisu dovoljno visoke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada na to pogledamo iz današnje perspektive, itekako im se isplatilo što nisu onda prodali te nogometaše. Ganso je, doduše, kasnije otišao u Sao Paulo za duplo manje novca, ali na Neymaru su zaradili gotovo pet puta više novca od onog što im je nudio West Ham.

A da su u Santosu bili samo malo bolje volje na dan kad je došla ponuda iz Londona možda bismo Neymara gledali kao zvijezdu Premiershipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo