ON JE NEVJEROJATNO BOGAT: / Ronaldo na optužbe o utaji poreza odgovorio objavom porezne prijave

Image
Foto: AFP/JAVIER SORIANO

'Football Leaks' objavio je dokumente za koje tvrde da su autentični i pokazuju da je Cristiano Ronaldo sakrio milijune eura od španjolske porezne službe na račune u drugim zemljama.

9.12.2016.
11:47
AFP/JAVIER SORIANO
VOYO logo

Naravno, kako bi prikazao manju zaradu i samim tim platio manji porez u Španjolskoj. Zbog toga se našao na udaru španjolskih poreznih vlasti, a smatra se kako je navodno oštetio državu za nevjerojatnih 150 miljuna eura, zbog čega mu prijeti višegodišnja zatvorska kazna.

Image

PRIJETI MU VIŠEGODIŠNJA ZATVORSKA KAZNA: Ronaldo prokomentirao teške optužbe španjolskih vlasti

Osramoćen, optužen za prikrivanje milijuna

Afera "Football Leaks" u kojoj se našao i Luka Modrić, odjeknula je nogometnim svijetom. Isto kao i spomenuti hrvatski nogometni "čarobnjak" i Ronaldo se našao na stupu srama, osramoćen, optužen za prikrivanje milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, u dokumentima, ali ni u medijima koji su ih objavili i tumačili podatke navedene u njima, Ronaldo nije optužen za nezakonite radnje, ali on i njegov agent, poznati Jorge Mendes, istaknuli su da im je ukaljan ugled impliciranjem da su se ponašali neetično.

Image

Objavljena porezna prijava

Odgovor nije trebalo dugo čekati, jer Gestifute, agencija u vlasništvu Jorgea Mendesa, objavila je poreznu prijavu koju je Ronaldo u ožujku ove godine podnio za 2015., a iz koje je vidljivo da je prijavio 227.3 milijuna eura prihoda za prošlu godinu, javlja španjolski dnevni sportski list Marca sa sjedištem u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"30 ožujka 2015. godine, Cristiano Ronaldo podnio je poreznu prijavu španjolskoj poreznoj upravi. Podaci koje objavljujemo, iako nas na to ne obavezuje zakon, predstavljaju neoboriv dokaz i potvrđuju da su Ronaldo i njegovi zastupnici u dobroj vjeri surađivali s poreznom upravom, u duhu transparentnosti i sukladno zakonu. Ronaldo je svjestan svojih poreznih obveza", stoji u priopćenju agencije Gestifute.

Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo