Olić priznao istinu: 'To je nezamislivo i nedopustivo'

'Bilo je premalo vremena, to je bilo očito.

18.8.2012.
10:02
VOYO logo

Ivica Olić je zbog ozlijede propustio netom završeno Europsko prvenstvo. Pričalo se kako ti to mogao biti kraj reprezentativne karijere za nogometaša koji je sve ove godine ponosno nosio dres Vatrenih. No, Igor Štimac nije odustao od njega, vratio ga je u momčad i štoviše, uvrstio u startnu postavu u Splitu protiv Švicarske.

Nije izgledalo dobro, Ola se kako i uvijek silno trudio, ali nije išlo, utopio se u sivilo ostatka momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to bilo ni blizu onoga što smo očekivali. Opet nam se dogodilo da smo igrali prijateljsku utakmicu identično kao onu protiv Švedske, kad su nas ljudi razbili samo malo ozbiljnijim odnosom prema igri", naglasio je Olić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponosni Slavonac smatra da je cijela momčad podbacila, te kako novom izborniku treba dati punu podršku u daljem radu.

"Bilo je premalo vremena, to je bilo očito. Štimčeve su namjere bile dobre, međutim za ispunjavanje njegovih zahtjeva potrebno je da svi igrači budu spremni i da rade ono što im je rečeno. Čim jedan ne ispuni dogovoreno, sve pada u vodu! A Švicarci su nam se suprotstavili svojim dobro uhodanim sustavom u kojem igraju godinama! Nismo izgubili od bilo koga, sjetimo se da su ti isti Švicarci prije dva i pol mjeseca, uoči EURA, utrpali jakim Nijemcima pet komada!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olić je za kraj otkrio najveći uzrok poraza.

"Najteže nam je bilo oduzeti loptu suparniku. Kad je Švicarska imala loptu, nismo bili dovoljno agresivni da im je oduzmemo! A k tome smo olako gubili lopte i Švicarci su nerijetko bili u prilici da nas iskontriraju, što su i činili. Primjerice, u prvom smo poluvremenu izveli dva kornera, a Švicarci su nakon tih naših kornera brzim kontrama došli u situacije da nam zabiju gol! To je nezamislivo i nedopustivo u današnjem nogometu", zaključio je Ola i razgovoru za Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo